Poza vs fotografie !Hm! Dezbatere, tata!
Este foarte amuzant sa stai intre 2 oameni pasionati de fotografie, sa-i urmaresti discutand.
Eu, neavand nicio treaba cu acest domeniu si neintelegand vreo iota din limbajul de specialitate.
Atat de praf sunt incat am sustinut ca am Canon…cand de fapt am Nikon! ..mda…
Imi miscam capul ca la un meci de tenis. Aveam si-o minge imaginara in fata ochilor.
Ma bag in seama – „ce aparat sa folosesc pentru a poza mancarea?”
„Leica” – aaa, ok!
Ce e aia !? eu am inteles in prima faza „Laica” (era muzica tare) si m-am gandit la un caine, dar am pastrat pentru mine gandul.
….o ignoranta, stiu..
Intreb, asumandu-mi nestiinta, daca cumva sunt luata la misto sau…
„Este un aparat foto! Cel mai tare!”
Din curiozitate, am cautat aparatul cu pricina..intr-adevar, pretul subliniaza calitatea lui. Raman la Nikon..momentan.
Si-am primit si vreo 2 – 3 ponturi! Si daca tot mi s-a deschis apetitul, m-am mai documentat putin (cu ajutorul prietenilor, ca de-aia e bine sa ai prietenii potriviti!)
Asa am aflat de viteza de declansare, de diafragma (nope, nu e vorba despre organul de deasupra abdomenului), de profunzimea de camp…profu’ ce?!
In fine…ideea e ca am inceput sa aplic „ponturile”! Am reglat nitel aparatul…si pentru prima data am facut poze pe manual.
Iar rezultatul se vede in pozele de fata. Sper…
Am muuulte de-nvatat. Dar abia am pornit la drum…
Reteta (inspirata de pe myrecipes.com):
Ingrediente:
– 4 andive
– 1 lingura ulei de masline
– 60 ml apa
– 1 lingura unt
– 1 lingura faina
– 180 ml lapte
– 1 vf de lingurita nucsoara
– 4 linguri de Parmesan sau Gruyere
Taiati andivele in jumatati. Puneti-le cu fata-n jos intr-o tigaie impreuna cu apa si uleiul de masline. Asezonati-le cu sare si piper. Puneti un capac, tineti la foc tare pana incepe apa sa fiarba, apoi micsorati focul si mai lasati-le vreo 12 minute la gatit. Luati capacul, si perpeliti andiva pe fiecare parte. Va mai ia vreo 8 minute.
Intre timp, intr-o alta tigaie, topiti untul, adaugati faina si prajiti-o putin..pana face „bule” . Adaugati laptele si nucsoara. Le fierbeti pana se-ngroasa sosul. Adaugati 3 linguri de parmezan in sos, sare (atentie la sare) si piper. Gata sosul.
Incingeti cuptorul la 200 grade.
Intr-un vas termorezistent, puneti andivele si deasupra turnati sosul. Presarati parmezanul ramas.
Bagati vasul in cuptor pentru 10 – 14 minute.
Bune andivele astea!
Gustul lor amarui, cu dulceata sosului si aroma puternica a parmezanului, fac o combinatie chiar foarte interesanta.
Si nu stiu daca am precizat….primele poze pe manual ;).
Enjoy!