Era o vreme cand faceam cumaparaturi cu carutu’. Ala mare!
Si Doamne cate risipa faceam. Si de bani, si de mancare.
Usor, usor, am evitat sa mai cumpar ca nemancata :).
Nu sunt nici acum acolo unde mi-as dori din punct de vedere eficienta cumparat-gatit-mancat-aruncat (mi-as dori ca partea cu aruncatul sa dispara de tot)
Dar invat. Este un proces continuu. Tine de disciplina si de exersare.
Dupa ce am primit provocarea celor de Food Revolution Day by Jamie Oliver, acum o saptamana, nu am mai cumparat niciun aliment.
Astazi de dimineata mi-am propus sa imi fac un mic dejun satios si sanatos cu ce gasesc prin frigider.
Si am gasit asa:
- un avocado copt – de obicei cumpar mai putin copti daca nu am de gand sa ii folosesc in maxim 2 zile
- branza halloulmi care ar fi zacut cateva luni in frigider pana sa o gatesc (la fel am facut si cu precedenta)
- rodie
Am inlocuit traditional oul cu avocado cu branza halloumi cu avocado si rodie.
Reteta este mai mult decat simpla:
Pasati avocado si stropiti-l cu putina zeama de lamaie.
Branza halloumi o puneti pe un grata incins si o tineti cateva minunte pe o partea. Apoi pe cealalta parte. Daca nu avetig gratar puteti folosi la fel de bine si o tigaie.
Pe o felie de paine prajita puneti pasta de avocado, apoi halloumi si boabele de rosie. Eu am adaugat si putin chili macinat.
Si gata! Aveti un mic dejun sanatos si satios!
Avem aproximativ 380 calorii/portie din: 2 felii halloumi, 1/2 avocado.
Cu halloumi si cu rodia ramase fac o salata. Revin cu reteta.
Va astept pe 20-21 mai Gradina Verona Carturesti la Food Revolution Days – eveniment de constientizare a risipei alimentare si efectelor alimentatiei de tip junk food asupra calitatii vietii copilului si familiei.
Detalii suplimentare:
Raluca Vasile
https://www.facebook.com/ScoaladeNutritie
https://www.facebook.com/FrdRomania