Cât-de-mult-îmi-doresc-să-merg-în-Provence.
Desi, în Paradisul cu Lavanda, locul minunat pe care l-au creat prietenii mei, mă simt aproape ca o frantuzoaică.
Ingrediente biscuiti cu lavanda:
- 160 g faina
- 100 g unt rece
- 75 g zahar pudra
- Sare
- 1 1/2 l-ta lavanda
- 1 l-ta extract de vanilie
- 1 galbenus
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 170 și tapetați o tavă de copt cu hârtie. Amestecă toate ingredientele (cu excepția gălbenușului de ou) într-un robot de bucătărie și mixează pâmă când are textura unui pesmet. Adaugă și gălbenușul și amestecă din nou până se face un aluat moale. Pune pe un blat de lucru hartie de copt si întinde aluatul până la 1 cm grosime. Folosește un decupator de biscuiți, sau ceva rotund și decupeaza biscuiții. Pune-i în tava de copt și coacei timp de 8-10 minute. Când sunt ușor aurii, scoate-i din cuptor și lăsă-i să se răcească înainte de a-i servi!
Paradisul cu lavanda ii gasiti pe Facebook – o să vă îndrăgostiți de locul acela
Enjoy!