Cake Pops – I want to be like you, Jungle Book Songs

734

Sutem diferiti. Unici. Nimic nu ne compara cu nimic.

Ce traim noi este cel mai tragic. Bucuria noastra este cea mai mare. Sentimentele noastre nu au asemanare. Vedem lucrurile dintr-un unghi personal. Si compulsiv.

Unii suntem poleiti. Unii suntem stersi. Unii radiem. Altii inspiram. Unii suntem tragici, altii suntem pozitivi.

Atat de diferiti…desi, in definitiv, toti suntem o masinarie identica. Doar accesoriile diferite.

Si ne dorim accesoriile alea pe care nu le avem – pentru ca lucesc si te orbesc. Sau cei care le poarta ne orbesc. Si avem impresia ca acel accesoriu ne-ar defini viata. Probabil. Dar accesoriul..este doar un accesoriu..si de cele mai multe ori nu face altceva decat sa iti mute atentia de la fond.

cake pops 1

Ingrediente:

Blat:

  • 120 g unt, la temperatura camerei
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 2 oua, la temperatura camerei
  • 180 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri de lapte, la temperatura camerei

Crema de branza cu unt si vanilie:

  • 80 g unt, moale
  • 40 g crema de branza, la temperatura camerei
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie

Glazura:

  • ciocolata alba (200 g)
  • ciocolata neagra (200 g)
  • „accesorii” de ornatcake pops 4

Blatul.

Incingeti cuptorul la 180ºC (treapta 4).

Ungeti o forma cu unt si tapetati-o cu hartie de copt. Daca folositi forma rotunda, folositi de 20 sau 25 de cm..si puteti folosi blatul acesta si pentru un eventual tort.

Mixati untul cu zaharul pudra pana ce devine pufos. Cam 5 minute. Adaugati extractul de vanilie. Din nou, va rog, sa renuntati la esenta de vanilie. Este ca si cum aratati perfect si va parfumati cu…acetona!

Adaugati un ou, mixati, apoi  celalalt ou. Mixati bine. Puneti jumatate din cantitatea de faina si jumatate din cantitatea de lapte, din nou mixati si repetati procedeul cu restul de faina si lapte.

Puneti compozitia la cuptor pentru 35-40 de minute. Sau pana este copt. Lasati apoi blatul sa se raceasca bine.

Crema de branza cu unt si vanilie.

Mixati untul impreuna cu crema de branza. Adaugati, treptat, zaharul pudra. La final adaugati extractul de vanilie.

Dati compozitia la frigider pentru 30 de minute.

Blatul il faramitati bine cu mainile. Trebuie sa obtineti un fel de crumble pufos :). Stiu. Va este mila. Dar, uneori, pentru ca ceva sa iasa bun, trebuie mai intai..descompus.

Adaugati cate o lingura din crema de branza pentru blatul faramitat. Adaugati a doua lingura..si tot asa pana ce blatul faramitat se leaga. Daca puneti din prima toata toata compozitia, obtineti un fel de aluat lipicios care nu va sta pe bat. Din acest motiv este bine sa puneti putin cate putin de crema de branza. Va fi posibil sa nu o folositi pe toata.

Pentru a vedea daca e gata, puneti putin amestec in palma – acesta nu ar trebui sa se faramiteze si ar trebui sa fie maleabil.

Incepeti sa formati bile. Puneti bilele formate intr-o tava, pe hartie de copt. Dati la frigider pentru 20-30 de minute.

cake pops 5

In acest timp puteti pregati ciocolata – o topiti la bain-marie.

In ciocolata alba, pentru a putea fi mai usor de lucrat cu ea, puneti o lingura de ulei ( nu de masline) in ea. Dupa ce s-a topit si ati luat-o de pe foc. Amestecati bine.

Luati bete de acadele, sau bete de frigarui, si dati-le un capat prin ciocolata topita. Partea cu ciocolata o infigeti in bila (faceti priza 🙂 ).

Apoi, fiecare bila pe bat va fi inecata in ciocolata. Si accesorizata dupa preferinte.

cake pops 2

Atunci cand iti doresti sa fii altcineva, gandeste-te daca ti se potriveste. Ia ce-i mai bun de la cei din jurul tau. Dar nu uita de tine!

Si ai grija cate accesorii iti pui – sunt greu de purtat in mod constant!

Enjoy!

Multumesc, Costin, pentru provocare.

PS: sunt de-li-cioa-se!

Sursa : www.goodtoknow.co.uk
Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Join the Conversation

  1. Make sure to put sprinkles on your cake pops before the chocolate hardens! I like to put a bowl under the cake pop to catch-all the leftover sprinkles so I can keep re-using them!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Intorduceti codul de siguranta

captcha

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close