Carrot cake – Highway to hell – AC/DC

694

Carrot cake – un tort foarte „sanatos”. Doar are in compozitie morcovi – izvorul portocaliu de vitamine. Morcovul are un continut ridicat de carotenoizi (de aici culoarea portocalie), in principal beta-caroten, care este transformat de organism in vitamina A, numita vitamina frumusetii, cu efecte directe pentru piele, inima si sistem imunitar. Pe langa vitamina A, mai exista in morcov si vitaminele B1, B2, B6, C, E, K, P, PP. ( P si PP?!). Morcovul mai are si saruri minerale, absolut necesare cresterii si sanatatii omului: fier (7%), potasiu, fosfor, calciu, magneziu etc… Si doar 30 kcal la 100 g.

Carrot cake 3

Morcovul este acea super leguma extraordinara pe care nu stim sa o apreciem.

Nu-i asa ca v-am convins ca tortul asta este o explozie de lucruri bune?!

Ce mai trebuie sa stiti este ca blatul are vreo 300 g faina, o cana de zahar si ulei. Sanaaatoooos!

Crema de iaurt are si ea o cana de zahar in ea, dar o singura lingurita de mierea. Mierea face bine, ignoram cantitatea de zahar.

Iar crema de branza – are doar putin mascarpone. 500 g. Si mascarpone are doar 85% grasime. Si ce?! Nu are 100% ca untura. Deci, inca-i sanatos. Si are 200 g de zahar. Da-i pudra. Adica e mai usor. Nu?!

Si in tort mai avem si piure de ananas. Deci, foarte sanatos. De fapt, contine mai mult piure de ananas decat morcov. Ar trebuie sa-i zica pineapple cake..dar na’…marketingul… cica morcovul este de necontestat.

Asadar..mult marketing in tortul asta!

Este un tort ipocrit. E ca la oamenii aia care-s atat de „buni” incat iti vine sa te duci singur in iad crezand nu esti demn nici macar sa speri ca vei arunca o privire in rai. Prin poarta. Oamenii aia pentru care ofteaza toti ca merita tot ce-i mai bun pe lumea asta. Dar viata-i haina si profita de ei.

Pacat ca oamenii nu au toti ingredientele la vedere. Asa cum e cu torturile. Ai sti din timp ca „om minunat/sanatos” inseamna de multe ori permis de viteza pe autostrada spre iad… Despre calorii vorbesc, desigur!

Carrot cake 1

Blat:

  • 300g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite scortisoara
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 150 ml de ulei
  • 150 ml lapte batut
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 150 g morcov ras
  • 220 g piure de ananas
  • 80 g nuci

Cu ce sa-ncepeti?!..

Incingeti cuptorul la 180° C.

Radeti morcovul (prin razatoare mica) si faceti ananasul piure.

Amestecati intr-un bol faina, praful de copt, scortisoara si sarea. Bateti ouale si adaugati zaharul, uleiul, laptele batut si extractul de vanilie.  Adaugati usor mixul de faina si mixati pana la omogenizare.  Incorporati apoi cu o spatula morcovul si ananasul si nucile tocate.

Transferati toata compotia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptor pentru vreo 30 de minute.

Glazura de lapte batut (buttermilk glaze) :

  • 200 g zahar
  • 100 g lapte batut
  • 60 g unt
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita extract de vanilie

Amestecati toate ingredientele intr-un vas pe foc si dati intr-un clocot. Inchideti focul si adaugati extractul de vanilie. Taiati apoi blatul de tort si ungeti fiecare felie cu glazura de lapte batut si lasati-le la odihnit 15 minute.

Crema de branza (cream cheese): 

  • 500 g mascarpone
  • 130 g unt
  • 200 g zahar pudra

Mixati branza cu untul. Cand textura este cremoasa, adaugati zaharul pudra si mixati din nou.

Ungeti prima felie cu crema. Puneti a doua doua felie si imbracati tot tortul in crema. Il puteti lasa ca atare sau puteti tapeta marginile cu nuca tocata. Deasupra puteti pune nuca de cocos sau ciocolata alba rasa.

Carrot cake 2

..aveti impresia ca incerc sa desfiintez tortul asta fabulos. Dar nu fac asta. Este al naibii de bun! Chiar daca bagi combustibil caloric in tine mai ceva de cum astia carbuni in cazanele din iad, tot nu poti sa nu mananci o portie ! Doua! Alergi apoi pe autostrada sa te recuperezi.

Multumesc, Mihaela, pentru provocare!

Enjoy!

Sursa: myrecipes.com
Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Intorduceti codul de siguranta

captcha

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close