Cheesecake cu caramel sarat si nuci – Things can only get better, D:Ream

1K

…daca ai rabdare. Si daca ramai conectat la visul tau.

Se spune ca multi oameni isi fac visuri, insa putini isi fac planuri. Si, si mai putini, fac primul pas din plan.

Intre toate framantarile, miscarile de pe un taler pe altul al balantei, gandeste-te mereu la ceea ce vrei sa faci.

Vei da de multa sare. Cateodata..prea multa.

Dar nu uita gustul zaharului. Si cauta-l.

Cheesecake caramel sarat 1

Ingrediente:

  • 150 g biscuiti
  • 80 g unt topit
  • 3 linguri zahar
  • 150 zahar
  • 750 branza dietetica (sau Philadelphia)
  • 1 galbenus
  • 2 albusuri
  • extract de vanilie
  • sare de mare

Biscuitii pisati se amesteca cu untul topit si cu cele 3 linguri de zahar. Tapetati o tava rotunda cu unt si puneti in ea compozitia de biscuiti. Apasati usor si sa nu uitati sa formati o margine pe peretii tavii din compozitia de biscuiti.

Branza o bateti la mixer cu cele 150 g zahar pana ce devine pufoasa. Adauga galbenusul si incorporati-l bine. Apoi adaugati albusul, unul cate unul, si la final extractul de vanilie.

Eu am folosit branza dietetica – puteti folosi Philadelphia..se schimba gustul. In bine. Si greutatea 🙂

Turnati compozitia peste biscuiti si bagati tava in cuptorul preincalzit la 180ºC pentru 30-35 minute. Faceti proba scobitorii – daca iese curata, cheesecake-ul este gata.

Cheesecake caramel sarat 2

Sos caramel: aveti reteta aici

Turnati sosul caramel peste cheesecake. Presarati sare – fara teama. Scopul este sa avem un caramel cu iz sarat.

Apoi puneti nuci, nuci pecan sau migdale.

Cheesecake caramel sarat 3

Si chiar daca te pierzi pe tine, daca ai pierdut notiunea timpului, daca nu vezi copacii din cauza padurii – canta! – „things can only get better”.

..stiu, este usor de zis, greu de facut. Dar nu ai niciun drept sa te plangi atat timp cat nu incerci!

Multumesc, Irina, pentru provocare!

Enjoy!

 

 

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Intorduceti codul de siguranta

captcha

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close