Pai da! Am chestii. Nu probleme. Ci chestii.
Toti avem chestii! Chestii care ca ne consuma, chestii care ne fac sa reactionam intr-un fel, chestii care, privite in ansamblu, fac din noi ceea ce suntem.
Chestia mare este ca nici pana acum nu m-am prins daca e mai bine cand chestiile converg sau cand sunt in antiteza cu ale celuilalt!
Da’ m-am prins ca indiferent de situatie o ciocolata de calitate salveaza orice chestie! 🙂
Ingrediente biscuiti crapati cu ciocolata belgiana si faina de migdale – cracked cookies
- 200 g ciocolata (eu folosesc Callebaut)
- 50 g unt
- 70 g zahar
- 2 oua
- 100 g migdale fin macinate (eu folosesc masina de rasnit)
- 100 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- zahar tos si zahar pudra pentry tavalit 🙂
Topeste ciocolata impreuna cu untul la bain-marie. Adica pui ciocolata intr-un vas si vasul deasupra unei craticioara cu apa. Cratita trebuie sa fie pe foc. Este important ca vasul cu ingrediente sa nu atinga apa cand aceasta fierbe. Sa nu gatesti ciocolata. Adica sa nu o dai in alte chestii :).
Dupa ce ciocolata s-a topit complet, ia vasul de pe foc.
Mixeaza ouale cu zaharul pentru vreo 5 minute. Pana se face o chestie „fluffy”. Adica ca o crema pufoasa si deschisa la culoare. Toarna ciocolata topita peste oua si continua sa mixezi pana ce integrezi complet ciocolata. Adauga apoi faina, praful de copt si faina de migdale si amesteca pana la omogenizare.
Ai terminat aluatul de biscuit. Pune o folie de plastic exact peste aluat – da, sa se lipeasca efectiv de aluat si pune recipientul la frigider pentru 2 ore. Ciocolata si untul se vor intari in aluat si va permite manevrarea cu usurinta a aluatului.
Daca ai treaba de facut, aluatul poate sta bine-mersi si mai mult de doua ore la frigider. Chestia este sa nu uiti de el 🙂
Cand esti gata de copt biscuitii crapati cu ciocolata belgiana si faina de migdale – cracked cookies, mai ai de facut cativa pasi simpli si anume:
– incinge cuptorul la 165° C
– formeaza bile egale din aluat – putin mai mari faca de o maslina gigant
– da fiecare bila prin zahar tos si apoi prin zahar pudra si punele intr-o tava tapetata cu hartie de copt
– lasa la copt pentru 15-17 minute.
Biscuitii astia crapati cu ciocolata belgiana si faina de migdale – cracked cookies , sunt foarte bogati in gust datorita ciocolatei. Tocmai de aceea insist mereu sa alegi ciocolata de calitate si niciodata de menaj. Diferenta este uriasa. De la textura, la gust, la modul cum se comporta ciocolata la gatit.
Ca sa revin la chestii – toti avem fisuri in personalitate. Nu-i nimeni fara de chestie!
Ala fara de chestie sa arunce primul cu ciocolata! Stau eu la primire! 😀
Enjoy!