Primesc un e-mail „In limba e placerea! Episodul 1: Omleta perfecta!”
Dau mai jos…
„EGGS. BUBBLES & CONVERSATION. By Razvan Exarhu.
Omleta perfecta este definitia diminetilor senzuale. Iar daca adaugi si un pahar de prosecco, totul capata sens.
Razvan Exarhu va invita la un curs de gatit cu oua! ……”…etc…
Serios?! Pai ce?!?! Nu stiu eu sa fac oua??!! Si ca sa vedeti ce desteapta sunt, stiu sa prepar oul in mai multe feluri…
Ou ochi, zdrente de ou, ou posat, ou bio, ou benedict, ou la cuptor, omleta..Pfu!
Stiu fratica sa fac oua. Stiu sa fac si omleta. Cu de toate.
……de fapt….. credeam ca stiu….
Si pun pariu ca nici majoritatea dintre voi nu stiti sa faceti o omleta. As pune pariu pe o masa completa pregatita de mine!
Conditia este sa nu fi trecut pe la Razvan Exarhu si nici sa nu fi participat la vreun curs de gatit. Cu oua.
Omleta…Dragii mei!……Omleta a capatat sens! Si gust delicat. Si pufosenie. Si culoare.
Omleta nu mai e ce-a fost! O stiam bruta si necizelata. Acum descopar ca-i …frantuzita…
Cea mai importanta parte din preparea unei omlete este tehnica. Urmeaza intr-o mica pondere reteta.
Si pentru a dobandi tehnica, iti trebuie multa practica. Foarte multa practica. Cum invarti tigaia, cum o tii, temperatura..pfuu…
Cel mai misto este sa-ti chemi prietenii la tine si sa-i „omletesti” . Adica sa-i fericesti cu omlete gustoase. Si sa-i chemi la tine de mai multe ori – ti-am mai spus, practica conteaza!
Si da, vedela sesiunii de gatit cu Razvan Exarhu este oul! Motiv pentru care veti invata sa pregatiti pe langa omleta frantuzeaza si ou posat si sosuri pe baza de ou – sosul Béarnaise si sosul Hollandaise
Si bonus, veti invata putin si despre vita. Si veti primi si retetele. Si veti si manca tot ce pregatiti. Si veti cunoaste si oameni misto si veseli.
Si..si..si duceti-va la curs!
Pentru mine este un mod perfect de a-mi petrece o dupa-amiaza – mananc, beau (apa, desigur! :D), cunosc oameni noi si cel mai important, invat ceva!
Vedeti ce-nseamna practica…nici nu ma mai uitam la omleta…
Multumesc Koon pentru invitatie! Si-ti multumim, Razvan, pentru ca ne-ai impartasit din cunostintele tale culinare intr-un mod lejer si vesel. Si multumesc ca m-ai lasat sa fac 3 omlete. Nu,4. Au fost 5??
Enjoy!