Citeam undeva ca este mult mai important sa iubesti in prezent, si nu in viitor. Sa simti cu toata fiinta ta cand spui „Te iubesc! acum si aici!”. Sa arati iubirea acum, nu sa o promiti pentru eternitate. Pentru ca habar nu ai ce vei face si unde vei fi anul viitor.
Unii, din varii motive, ajung sa urasca iubirea. Desi, la un moment dat, o promiteau pentru totdeauna.
Altii sustin ca daca nu iubesti pentru totdeauna, nu este dragoste. Oare?!
Sunt iubiri care se consuma. Consumul nu le exclude existenta. Sau a fost doar pasiune?!
Atatia termeni pentru fluturi…Dar si fluturii sunt diferiti!
Unii sustin ca iubirea tine de educatie. Nu cred asta! Manifestarea ei, da, tine de educatie. Insa sentimentul in sine este brut!
Tuturor ne plac eclerele. Multi considera ca eclerul cu ness este cel mai bun! Altii il aleg pe cel cu ciocolata. Altii aleg eclere cu lime si busuioc, sau cu vanilie si chili.
Vedeti? Eclerele imbraca multe forme. Si gusturi. Desi..sunt doar eclere :). Si intotdeauna primul nostru ecler va fi in forma bruta!
Ingrediente eclere cu crema de vanilie:
Aluat pate a choux:
- 112 g unt
- 120 ml lapte
- 120 ml apa
- 50 g zahar
- 150 g faina
- 5 oua mari
Incingeti cuptorul la 200° C.
Amestecati intr-un bol faina, zaharul si sarea.
Laptele, apa si untul le puneti intr-o cratita, pe foc mediu, si lasati-le la fiert pana ce se topeste untul.
Puneti dintr-o bucata faina si amestecati rapid cu o lingura de lemn. Intr-un minut veti obtine un aluat omogen.
Puneti alatul intr-un bol si incepeti sa mixati, la viteza medie, adaugand cate un ou. Aici va trebui sa fiti putin atenti: puneti oul, lasati-l sa se incorporeze, insa nu mixati prea mult – veti subtia aluatul prea tare. Continuati pana ce incorporati toate ouale.
O sa obtineti un aluat gros, lipicios.
Puneti aluat intr-un posh si apoi, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, faceti un fel de chilfle de hot-dog mai mici.
Se coc timp de 30 de minute.
Dupa coacere lasati „chiflele” sa se raceasca pe un gratar.
Crema de vanilie:
- 480 ml lapte
- 4 galbenusuri
- 75 g zahar
- 1 lingurita extract de vanilie
- 35 g amidon
- 30 g unt
Puneti laptele la fiert, la foc mediu.
Bateti galbenurile cu zaharul pana ce galbenusurile se albesc.
Atentie la lapte!
Adaugati extractul de vanilie. Apoi amidonul si amestecati.
Puneti laptele fierbinte in fir subtire peste galbenusuri, amestecand energetic pentru a evita gatirea prematura a galbenusului..
Puneti din nou tot amestecul pe foc mic si tine-l timp de 3 minute, amaestecand continuu.
Apoi varsati crema intr-un bol si acoperititi-o cu folie alimentara. Folie trebuie sa fie in contact direct cu suprafata cremei, pentru evitarea formarii de pojghita. lasati-o sa se raceasca.
Umpleti fiecare forma de ecler cu crema (eu am polosit un posh cu un accesoriu lung, pentru umplere).
Dupa ce ati umplut fiecare ecler, faceti un ganache din 100 g ciocolata neagra maruntita, peste care puneti 80 g smantana lichida fierbinte – amestecati bine! La final puneti putin unt.
Luati cate un ecler si inmuiati-l in ganache.
Eu am avut si sos caramel..si l-am folosit si pe ala..asa, sa fie :).
Intotdeauna vom iubi eclerele…asa cum intotdeauna vom vrea sa iubim si sa fim iubiti.
Si daca va fi sa fie pentru totdeauna ..atunci asa sa fie!
Enjoy!
Multumesc, Laura, pentru provocare!
Sursa: pastrypal.com