Festivalul blogurilor si vinurilor – intalnirea lui Bachus cu Xerxes

494

Stiti ce-i ala un festival? Serios, stiti ce e?

Conform dex, FESTIVAL este o manifestare artistica \cu program variat si caracter festiv.

Bine, bine, dar ce-i artistic in vin?! Sau mancare?!

Ei, dragii mei, totul este artistic in vin sau mancare. Iar combinatie dintre ele….face orice artist din orice domeniu sa lase totul balta si sa se lase prada lui Bachus si a lui Xerxes.

Festivalul Blogurilor si Vinurilor a fost o manifestare ultra-artistica, cu program variat cu muuulte tipuri de vinuri, mancarica de mancarica de s-a topit in gura degustatorilor, oameni super misto, caracter festiv prin zambete si voie buna.

BeFunky Collage 2

Au fost si premii, printre care amintesc pemiul pastry Chef, premium Pivot Noir (o aplicatie smechera – un somelier de buzunar –  afli informatii despre vinuri – si recomandari gastronomice pentru asociere!) castigat de miiiineee si de Anne Hartung – lolasbox.com, si premiul mycofee.ro castigat de Mihaela Negrescu – fantezieinbucatarie.blogspot.com

BeFunky Collage 4

 

Si pentru ca sunt veritabil blogger de food (si nu nuuumaaai :P), las aici, pentru urmasi, bucatele prezentate de colegii bloggeri la prima editie a Festivalului Blogurilor si Vinurilor

 

BeFunky Collage

Si pentru ca a fost si mea prima reprezentatie de gen, am gatit s-am tot gatit pentru ca nu stiam ce si cat trebuie.

Si mai bine sa fie :D. Oricum s-a mancat tot!

Am pregatit biscuiti cu parmezan si rosii deshidratate, trufe din branza de capra cu strugure si fistic, biscuti desert all spices – cuisoare, nucsoara, scortisoara, piper, cheesecake la rece si noua revelatie, desertul Ili – crema de lapte, caramel, cafea, biscuite, frisca <3

BeFunky Collage 5

Multumesc, Adriana Popescu, Cezar Ioan, Raluca Dumitrana si tuturor organizatorilor. Pentru mine a fost cu emotie, fiind prima mea reprezentatie de gen. Si multumesc, Adriana, pentru ca m-ai bagat in universul asta urias..al vinului. Doamne, ce-as bea un pahar de vin. Nu, doua. Trei….ups…

De dragul Ilincai imi pun pofta-n cui. Momentan.

 

DSC_7414

Multumesc si colegelor de banca pentru ca m-au lasat la masa lor 🙂  Ileana Petrache – getmylook.ro si Violeta Matei – culinare.net.

Si iata ce spun organizatorii:

„Peste 1.200 de vinuri dintre cele 1.700 prezentate și jurizate la IWCB – Concursul Internațional de Vinuri București – preparate culinare de excepție, surprize și premii din partea expozanților – multă veselie și socializare – pe toate le-am avut la prima ediție a Festivalul Blogurilor și Vinurilor, eveniment organizat de Vinul.RoSocial City Food and WineRezervaunLoc.Ro și Concret PR România.
Cele două săli de desfăşurare şi spaţiul în aer liber de la ARCUB – Hanul Gabroveni – au devenit neîncăpătoare, sâmbătă, 27 mai, o zi care a debutat cu ploaie şi frig, dar s-a luminat și încălzit și la propriu și cu zâmbetele, poveștile celor prezenți și în clinchete de pahare de vin. Ne-am adunat aici peste 50 dintre cei mai buni bloggeri de food, vin, fotografie, călătorie și lifestyle (de la 30 invitați VIP) și circa 300 de participanți – prieteni și apropiați și oameni din rândul publicului interesat de domeniile amintite și de activitatea celor prezenți.
Timpul și implicarea bloggerilor și partenerilor care ne-au fost alături sunt neprețuite. Le mulțumim tuturor celor prezenți datorită cărora a fost posibilă o zi atât de frumoasă, bloggerilor de food care s-au mobilizat extraordinar să ne gătească preparate grozave, celor care ne-au prezentat vinurile favorite, cramelor și expozanților. Cred că, pe lângă partea de networking și veselia voastră, care au animat această ediție, am mai contribuit împreună un pic la dezvoltarea culturii vinului și a gastronomiei și în rândul vizitatorilor veniți în număr mare, special să vă cunoască. Mulțumim IWCB România care a făcut posibilă degustarea unor vinuri din toată lumea, unele nu foarte accesibile publicului larg”, Adriana Popescu, organizator Vinul.Ro / Social City Food and Wine.

Nu ne vom lungi cu textul aici, câteva opinii de mai jos spun totul. Deja oamenii vor o a doua ediție :).
Plin de lume frumoasă, energică, stilată și talentată, solicitant pentru mine ca fotograf, dar efervescent. M-am distrat cu aparatul foto într-o mână și cu o felie de tort în cealaltă. Din când în când, chiar și cu un pahar, de care însă apucam să mă ating doar olfactiv. Abia ce învârteam și miroseam, că auzeam din două parți <<Alina, ne faci o fotografie?>> Desigur, paharul lăsat puțin deoparte era rapid debarasat. Să nu se încălzească! Un tămbălău relaxant, unul dintre cele mai fashionable, gustoase și spumoase evenimente”, Alina Miron, www.fotohoreca.ro.

Felicitari, a fost superb! Lumea nu se mai dadea dusă. La cât mai multe ediții trendy împreună”, Ileana Petrache, www.getmylook.ro.

„…fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul… era păcat să fiarbă așa niște vinuri bune, însă pocalele au spumegat la propriu de la atâta degustat. N-am văzut atâtea vinuri la un loc, în viața mea!. Mi-a venit pofta pe loc să mă fac somelierVioleta Matei, editor culinare.net
Sunt ușor nostalgică pentru că a trecut așa repede un week-end minunat, cu multe surprize plăcute pentru mine și multe satisfacții,veselie și oameni minunați alături! Numeroși profesioniști, jurnaliști, bloggeri și prieteni au fost prezenți la această sărbătoare a vinului pentru a explora, degusta și socializa”, Mihaela Negrescu, www.fantezieîn bucătărie.blogspot.ro.

O zi foarte drăguță în care mi s-a amintit cât de frumoasă e viața și cât de surprinzători pot fi oamenii din jurul tău, dacă rămâi deschis. (…) Un pahar de vin (sau mai multe), ceva dulce, o vorbă bună, o adiere de vânt cu miros de tei și iată cum viața devine frumoasă prin simplitatea ei. Mulțumesc celor care fac parte din povestea mea și le mulțumesc organizatorilor evenimentului pentru reușita lor de a ne uni împreună, oameni frumoși și pasionați”Suzana Mira, www.suzanamira.com.

Un eveniment conex IWCB – International Wine Contest Bucharest 2017, cu sprijinul Primăriei Municipiului București și ARCUB.

Parteneri: Savor HD.TVPivot Noir – Ghidul tău de Vinuri. Magazinul Pasionaților de VinBooks ExpressJulius Meinl România, VinmagMyCoffee.RoSERVE – Clubul CavalerilorLiliacDomeniul BogdanDomeniile  Urlați,VingardenPodravka RomâniaMorpho-Bucuresti Fabulous Desserts & MacaronsLeonidas RomaniaHimalaya Herbals Cosmetics România, 7thheaven RomâniaSloop.
Invitați bloggeri VIP și parteneri media: Alina Miron – fotohoreca.ro / hobbybucatar.roGabriela Simion – gabrielasimion.com, Cristi Dandeș – foodofbucharest, Anne si Max Hartung – lolasbox.com, Ileana Petrache – getmylook.roCălin Radulescu – Bucătăria greceascăSimona Crăciun – Tortdebezea.roDiana M. Georgescu -Domus PRMihaela Negrescu – fantezieinbucatarie.blogspot.comGhazaleh Emami – The SocialiteVioleta Matei – culinare.netTatiana Bobeică – Dulciurile nu îngrașăCristina Toth divainbucatarie.roDaniela Niculi – foodforyoursoul.roSuzana Mira – suzanamira.comGeia Manole – alumanole.roRoxana Florescu – LightGoodFoodAndra IliașRaluca VasileMihaela CoșerariuRaluca ZdrobișLouise.RoChristian & RenataElena Stanciu – Zâna BoemăWordstylist.Ro, Prajituricisialtele.roSocial AgendaLecturi si Arome, The Gentleman’s JournalCristina Călin – Pastry ChefHoreca RomâniaRăzvan Stoenescu -vin2.roIulian Grigorescu – Pistoane BaricateMihai Vasile – Berbecutio.
Fotografii: Alina Miron, fotohoreca.ro

Informatii: Adriana Popescu 0731.631.837

 

 

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Intorduceti codul de siguranta

captcha

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close