Frittata – sau cum să faci omletă la cuptor, cu nume pompos

137

Frittata este o omleta îmbogățită cu smântănă și orice altceva ți-o trece prin cap din punct de vedere brânzeturi/ legume / mezel/ carne. Și se gătește în cuptor. Arată ca un tort sau un quiche fără aluat.

Este o rețetă ajustabilă după bunul plac și o puteți mânca atât la micul dejun, cât și la cină.

Eu am făcut cu anghinare, pentru că îmi mai rămăseseră dintr-o conserva.

Ingrediente frittata pentru 8 persoane:

  • 10 ouă
  • 200 ml smântână lichidă
  • 150 g parmezan
  • anghinare
  • 2 ardei grași
  • ceapă/usturoi
  • o mână de roșii cherry tăiate în două sau roșii normale tăiate cubulețe
  • sare/piper

Și puteți varia cu frunze de spanac, cartofi, carne gătită (mai ales dacă aveți niște rămășite de la vreo masă), bacon..etc.

Încingeți cuptorul la 200 grade C.

Principiul este simplu…căliți ceapa, legumele negătite și usturoiul, adăugați eventualele cărnuri, gătite deja și tăiate cubulețe, usturoiul și mai căliți puțin. Dacă aveți bacon, îl căliți primul.

Ouăle le bateți, adăugați smântâna lichidă și parmezanul. Atenție la sare – parmezanul sărează suficient. Mai puneți piper, și frunzele de spanac, dacă aveți și vreți, mai puneți și alte verdețuri.

Dacă aveți o cratiță ce poate fi băgată la cuptor, atunci puteți căli în ea toate cele, luați de pe foc, și adăugați mixul de ouă. Dacă nu, transferați totul într-un vas termorezistent.

Adăugați vasul/cratița în cuptorul încins pentru vreo 10 minute.

Dacă vreți o porție mai mică, reduceți cantitățile.

Merge cu o salată lângă.

Si dacă vrei, poți vedea și rețeta video aici: https://www.youtube.com/watch?v=SXfiRcl3u8g

Enjoy!

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Intorduceti codul de siguranta

captcha

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close