Nuuu.. nu e paine. E o prajitura. Un fel de chec. E dulce. E cu miere, si cu lapte, si cu unt. Si are gust de turta dulce.
Si pentru ca trebuie sa fii pregatit(a) daca pleaca, ghici ce? Se prepara foarte repede.
Nu-ti mai ramane decat sa stai cu bagajele la usa si cu jumatate de prajitura pe masa (in cazul in care ii face cu ochiul si se opreste putin si gusta.. nu mai pleaca), langa o cana cu cafea. Cu lapte. Sau langa o cana cu ceai.
Cealalta jumatate o pui la pachet. Ca plan de back-up. Daca nu se opreste sa guste din prima jumatate, iti iei repede bagajele si fugi dupa el (ea). Si cand il (o) prinzi intr-un colt, ii indopi o bucata de prajitura in gura.
Astepti sa simta gustul. In timpul asta nu spui nimic.
Taci.
Te uiti fix in ochi si, pentru un plus de dramatism, poti da, la intervale regulate, din gene. Eu am genele lungi de la mama …. Daca nu sunteti dotati din acest punct de vedere, mijiti ochii.
Nu functioneaza?! Incepeti sa cantati:
„Daca pleci, ia-ma si pe mine
Daca pleci, vreau sa vin cu tine
Daca pleci, n-ai sa poti trai cu tot ce-a fost si nu mai vrei sa stii
Si de pofta oi muri
Ca gingerbread ca al meu in veci n-oi mai gasi”
Daca stiti step si aveti si o umbrela rosie…primiti si bani de la trecatori.
Scenariul se aplica doar in cazul unei plecari matinale.
Pentru plecarea la drum de seara recomand psihoterapie.
Ingrediente:
- 175 g unt
- 175 g zahar
- 4 linguri miere
- 250 ml lapte
- 250 g faina
- 1 lingura ghimbir macinat (gasiti la raionul de condimente)
- 1 lingurita scortisoara
- 1 varf cutit de nucsoara
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- dulceata de caise
Timp alocat amestecarii ingredientelor: 8 minute
Incingeti cuptorul la 180º C (treapta 4 cuptor clasic).
Intr-o cratita amestecati zaharul, untul, laptele si miere. Dati intr-un clocot – untul sa fie topit. Luati de pe foc.
Cerneti faina si amestecati-o cu bicarbonatul de sodiu si mirodeniile ramase. Incorporati mixul de faina, cu un tel, in siropul pregatit.
Ungeti o tava de cozonac mai mica, sau de chec, cu unt si tapetati-o cu faina. Turnati compozitia in forma si dati la cuptor.
Reduceti imediat temperatura la 160º C (treapta 3, sau 2 jumate, pentru cuptorul clasic).
Timp de coacere : 1 ora sau pana ce suprafata prajiturii isi revine la forma initiala rapid daca o apasati cu degetul usor.
Cand s-a racit ungeti prajitura cu dulceata de caise incalzita.
In ora de asteptare va puteti ocupa de bagaj. Nu va luati multe lucruri. De fapt, faceti la misto bagajul. Poate fi chiar o valiza goala. Important e scenariul. Va garantez ca se-ntoarce daca gusta.
Exista si situatia in care sa stea foarte prost la capitolul papile gustative. N-am ce sfat sa va dau aici…
Melodia e nitel prea vesela pentru mesajul ei. Versurile..neah..nu prea se pupa unele cu altele. Sau de fapt, asta era ideea..sa nu se pupe..ca vrea sa plece..si nu mai vrea paine..vrea paine gingerbread…
Multumesc, Anca, pentru provocare .
Enjoy!
PS: ati remarcat ca nu se folosesc oua?
Sursa: http://allrecipes.co.uk/, cu modificarile de rigoare