Sa stii ca de fapt este mar in aluat prajit. Dar na, suna mai bine gogosi cu mere.
Desertul asta rapid este si pe gustul copiilor. Sigur, daca esti adepta unei alimentatii extinse – cu prajeli diabolice si necuratul zahar :).
Ingrediente gogosi cu mere:
- 250 g faina
- 30 g zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1/2 lingurita sare
- 1 ou
- 50 ml lapte batut
- 100 ml lapte
- 4 mere
Scobeste merele si scoate-le mijlocul.
Taie rondele cam de 1 cm.
Trece fiecare bucata de mar prin aluat si apoi prajeste-l intr-o tigaie cu ulei incins. De floarea soarelui.
Scoate-le pe un servetel, sa elimini excesul de ulei.
Poti sa treci gogoasa prin zahar la final. Sau nu.
Enjoy!