Atunci cand primeste o invitatie de la Maille, spunandu-ti ca te asteapta la Restaurantul Joseph, pentru o cina gourmet…faci ochii cat cepele (salote, desigur!).
Cand afli si ca vei face parte dintr-un grup de persoane foarte interesant(e), incepi sa razi.
Si ramai asa.
5 minute, 10 minute, 15 minute …toata ziua :).
12 persoane urmau sa participe la aceasta cina: Camelia Sucu, Amalia Enache, Aylin Cadir, Dana Savuica, jurnalisti, bloggeri si pasionati de gatit..si eu..
Mai mult decat atat , Universul chiar lucra pentru mine!
Ziua stabilita pentru cina era fix intre doua evenimentele de-ale mele! Minunat!
Mi-a luat fix 1.5 minute sa verific agenda si sa confirm prezenta.
In definitiv, imi revedeam prieteni vechi, cunosteam oameni noi, si stiam sigur ca din punct de vedere culinar…urma sa fiu extaziata…
Restaurantul Joseph il cunosc. Ar fi culmea sa nu :).
Despre Maille…v-am povestit deja ca ne-am imprietenit si mai tare la sesiunea de cooking din iulie (detalii aici ).
Despre Chef Joseph Hadad mai are rost sa va povestesc?!
Hai sa va povestesc cum a fost!
Ajung la Restaurantul Joseph.
Ma intampina multe buchete de flori de la Patchouli Flowers.
Zambesc. Imi plac culorile. Imi plac florile. Mereu ma binedispune combinatia.
Ma incrunt putin. Peste tot Moet ! Iar eu sunt cu masina!
Nasol…
Inghit in sec! Beau apa!
Incepe dezlantuirea culinara…
Antreu: Tartar de ton pe pat de avocado cu sorbet de mustar!
Il stiu deja! L-am si gatit cu Chef Hadad si Maille. Si imi reamintesc ca as fi in stare sa mananc zilnic asa ceva!
Zil-nic!
Chef ne-a explicat ca accentul ala mic negru de pe farfurie este ceapa caramelizata si cenusa de vinete. Cenusa de vinete?!?! Mda…d-aia Chef Hadad e Chef Hadad.
Peste: Medalion John Dory cu spanac, mousse de sofran cu accente de mustar Maille, icre de somon si trufe negre
Aici am citit inainte de a manca. Apoi, am inceput sa gust. Incet. Incercand sa identific aromele. Si sa inteleg chimia dintre ele.
Mancarea este un intreg Univers. Si daca esti atent la micile accente..atunci o sa-i vezi si sufletul.
Surpriza: sorbet de ananas cu mustar! Il stiam si pe asta! Tot de la sesiunea anterioara de gatit! Si daca ar fi sa ma intrebati ce sorbet prefer – invariabil as spune ca pe cea cu mustar! Mustar Maille!
Fel principal: Piept de rata cu piure de cartofi si busuioc, mere caramelizate si sos porto cu tonka
La asta doar te uiti. Mananci cu ochii si te saturi din mirosul delicat dar totusi complex.
Dar nu-i rezisti… Eu nici atat! Daca-mi amintesc bine am predat farfuria curata! Foarte curata!
Nu m-am prins cum a fost integrat mustarul aici..dar, sper sa aflu.
Desertul! Ah! Desertul!!
Semnatura lui Chef Hahad – ciocolata, cirese amarena, alune, crumble de dovleac si migdale si inghetata beurre noisette (adica inghetata din unt ars daca imi amintesc corect…).
Inchizi ochii si zbori! Atat de „simplu”!
Acum – ce mi-as fi putut eu dori mai mult de la o seara?! (exceptand faptul ca nu am putut bea sampanie…)
Tot ce a fost scris in invitatie a fost bifat : bucurie, energie pozitiva, oameni frumosi in interesanti, mancare delicioasa si normal, povestea :).
Si daca vreti sa stiti cat de bun este mustarul Maille – nu va pot povesti.
Trebuie sa-l descoperiti prin gust! Si prin indrazneala! Pentru ca acolo este de fapt mustarul Maille!
O scurta istorie despre brand, da va pot face:
Compania Maille a fost fondata în 1747 de Antoine Claude Maille (fiul), distilator si producator de otet. Inventivitatea acestuia i-a dat posibilitatea de a fi celebru pe plan international, mustarul si otetul produse de acesta ajungând pe mesele regale franceze si rusesti.
În anul 1931, Jean Herbout creeaza celebrul slogan „Que Maile qui m’aille” („Mustarul Maille – Mustarul Meu”) si eticheta în forma de coroana regala cunoscuta de orice francez.
Astazi, Maille este unul dintre cele mai vechi branduri franceze, fiind considerat o raritate în patrimoniul cultural francez si international, asa cum sunt si Moet & Chandon (1743), Villeroy & Boch (1748), Rémy Martin (1724).
Maille este distribuit în peste 70 de tari din toata lumea din Statele Unite pâna în Japonia si din Anglia pâna în Africa de Sud.
Enjoy!