Pentru pasionații de gătit, de citit, de istorie…
O carte foarte bine documentată. O carte în care se simte în primul rând pasiunea celor care au scris-o!
O incursiune fabuloasă în lumea gastronomiei românești, cu extrase din experiențele culinare ale
autorilor din toată țara, rețete uimitoare și interviuri cu chefi, în urma unei documentări care a durat luni
întregi – iată ce propune această carte-album de 160 de pagini, bilingvă – româno-engleză, tipărită de
Vinul.Ro.
„Suntem ceea ce mâncăm spune înțelepciunea veche; iar noi am considerat că o incursiune în
gastronomia actuală poate fi una dintre cele mai sincere căi de introspecție și prezentare atractivă a
poporului român. Am făcut documentarea într-o epocă modelată decisv de globalizare, când
păstrarea elementelor identitare se face din ce în ce mai greu și e din ce în ce mai importantă dacă
nu vrem să riscăm sărăcirea patrimoniului gustativ național, dar și mondial.” spun autorii, Cezar Ioan
și Adriana Popescu.
Veți găsi aici imagini și extrase sau prezentări ale unor rețete românești vechi, tradiționale, unele
regionale, altele uitate, altele reinterpretate modern ca pentru azi de unii dintre cei mai buni chefi
din România, din locuri splendide, pitorești din inima Bucovinei, până la restaurante ultramoderne
din București, taverne de la malul mării și din Delta Dunării, localuri românești din zeci de localități
din Transilvania, Muntenia și Banat. Fiecare pagină spune o poveste și suntem siguri că vă va face
plăcere nu doar să răsfoiți această carte, ci și să vă mândriți cu bogăția noastră culinară și culturală
până la urmă.
Cartea poate fi comandată online, accesând linkul www.vinmag.ro/romanian-gastronomy- in-the-
xxi-century.html
Text: Adriana Popescu si Cezar Ioan
Fotografii: Alina Miron si Andreea Bogdan
Traducere în limba engleza: Agnes Mattis – Teutsch
Coordonator de documentare: Alin Craciun
Parteneri: Societatea Euro Română pentru Vinuri de Excepție (SERVE), Selgros Cash & Carry