Red Velvet Cake cu faina de migdale – It’s My Time – Jade Ewen

622

10

Mai aveam o datorie pentru provocarea lansata in iunie  – It’s My Time – Jade Ewen.

M-am tot gandit de ce anume sa ma leg.
Versurile melodiei ma duceau intr-o zona…
Titlul melodiei, ma ducea in alta zona.

Am invatat in ultima perioada sa las lucrurile sa curga.
Sunt prezenta in prezent.
Si ma simt asa…de catifea.

It’s my time a fost compusa de Baronul Andrew Lloyd-Webber. Catifeaua este un simbol al nobilitatii, implicit al baronilor.

Asadar, catifea sa fie!..si nu orice catifea. O catifea rosie..si dulce.

Red velvet cake.

12

Blat:

– 250 g faina. Sa o cerneti inainte, va rog.
– 1/2 lingurita de sare
– 15 grame de cacao
– 100 g faina de migdale (reteta originala nu are faina de migdale in compozitie. Am redus cantitatea de zahar cu 100 g si am adaugat 100 g de migdale macinate)
– 200 g zahar
– 2 oua mari
– 1 lingurita extract de vanilie (gasiti la Bacania Veche. Nu exista comparatie in extract de vanilie si esenta de vanilie. Cea din urma este sintetica)
– 240 ml lapte batut
– 2 lingurite colorant rosu alimentar (eu am folosit pudra)
– 1 lingurita de otet
– 1 lingurita de bicarbonat de sodiu.

Incingeti cuptorul la 175°C.

Amestecati faina cu sarea, cacaua si faina de migdale.

Mixati untul pana ce devine pufos. Adaugati zaharul si mai mixati 3 minute. Puneti un ou. Mixati. Adaugati si cel de-al doilea ou. Apoi extractul de vanilie si amestecati bine.

Laptele batut il amestecati cu colorantul alimentar.

Puneti apoi cateva linguri de faina peste unt. Mixati. Apoi cateva linguri din laptele batut. Mixati, din nou. Repetati procedura de trei ori. Sa tineti cont sa incepeti cu faina si sa terminati tot cu faina.

Intr-un bol amestecati rapid bicarbonatul de sodiu cu otetul si cu o spatula amestecati-l in compozitie.

Intr-o forma rotunda, pe care ati uns-o cu unt si ati tapetat-o cu hartie de copt, turnati compozitia si dati la cuptor pentru 30 de minute.

Dupa coacere, lasati blatul sa se raceasca si apoi tineti-l la frigider pentru o ora invelit in folie alimentara.

Crema:

– 250g banza degresata (eu folosesc Lacteea)
– 250 g mascarpone
– 1 lingurita de extract de vanilie
– 6 linguri zahar pudra
– 400 ml smantana lichida pentru frisca

Smantana lichida o mixati cu 3 linguri de zahar pudra pana ce devine o frisca ferma.

Branza degresata o mixati impreuna cu mascarpone. Adaugati restul de zahar si extractul de vanilie si mai mixati putin.

La final, cu o spatula, incorporati frisca in crema de branza. Pastrati putina frisca pentru ornarea finala.

Taiati blatul pe orizontala in 2,3 sau 4 felii (depinde de inaltimea lui) si intre felii puneti crema de banza. La final acoperiti tot tortul cu crema de branza. Lasati-l putin la racit si acoperiti cu restul de frisca.

Eu am decupat torturi mai mici. Mi-au iesit 3 torturi de 2 persoane.
Pofticiosii il vor considera de o persoana.

Si de aici…decorati tortul cum vreti. Eu am faramitat putin blat.

11

Este un desert cu o textura usoara, fluida, dar satios.

13

Chiar este gustos. Nu ma asteptam sa fie atat bun. Sunt convisa ca cine va gusta din el imi va da dreptate!

Noroc ca mai am un tortulet jumatate :p…imi fac de cap!

Draga Mirela, sa ai multe momente de catifea..rosie, evident!

Enjoy!

PS: mai am doar un tortulet…a prins Tasha cealalta jumatate. Se linge pe bot de vreo 5 minute…cred ca i-a placut, desi e putin trista ca am prins-o asupra faptului si i-am intrerupt distractia.

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Join the Conversation

  1. Multumesc mult doamna!!! wow cum arata si de data asta farfuria ta…!!serios acum, la Masterchef te-ai gandit sa mergi? pup mult!!!

  2. Hei! Multumesc pentru aprecieri. Serios, sunt convinsa ca Masterchef este o experienta minunata, dar…nu ma consider pregatita pentru asta.
    Te pup si eu cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Intorduceti codul de siguranta

captcha

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close