Rum baba – Ciao, Ciao – Maria Nationale

721

Nu cred ca ati analizat vreodata versurile acestei melodii.
Eu am facut-o acum, ca urmare a provocarii lansate de Stefan.

Sincer, am fost bulversata. N-am inteles nimic.

Sa va explic:
– „era baiatul visurilor mele, era tineretea pe care o cautam”. Adica, femeia din poveste, are o varsta..
– „privindu-te m-am simtit emotionata, poate indragostita, dar tu esti casatorit”    …aa…se-ntampla..
– „ai fost primul baiat pe care l-am sarutat” …?!?!?!…pai cum vine asta? ce-a facut toata tineretea?!

Si lovitura de gratie: „Ciao, ciao, cati copii ai? Ciao, ciao, te-ai ingrasat putin. Ciao, ciao, mama ta cum se simte?”

….seriously ?!

Acum ma-ntelegeti? Mesaje contradictorii.

Asa am ajuns la Rum Baba.
Cum ce e Rum Baba?!…

Pai este un desert:
– care suna.. arabesc
– a fost inventat in Polonia
– perfectionat in Franta
– si a devenit desertul traditional al napoletanilor (din zona Napoli este si Maria Nationale)

Iar Chef-ul de la care m-am inspirat, Martin Whishart, este scotian.

The perfect match!

Este un desert chiar bun..asemanator cu savarina.

Ingrediente:
Aluat:
-125 g faina
-3 oua
-5 g drojdie uscata
-12 g miere
-75 g unt topit, si racit la temperatura camerei
-1 praf de sare

Sirop
– 400 ml apa
– 10 linguri de zahar
– 10 linguri de rom
– coaja de lamaie si coaja de portocala
– 1 lingurita extract de vanilie.

Frisca si fructe.

Bateti ouale cu mierea. Adaugati drojdia si un praf de sare. Apoi untul topit.

Puneti aluatul in forma (umpleti jumatate din forma) si lasati-l sa se odihneasca vreo 20 de minute. Isi va dubla cantitatea.

Incingeti cuptorul la 180 grade si lasati aluatul la copt pentru 10 – 12 minute.

Siropul: amestecati toate ingredientele si le fierbeti pana ce se topeste zaharul.

Dupa ce s-a copt Rum Baba, lasati-o sa se raceasca. O bagati apoi in sirop pana se imbiba bine (puteti sa-i faceti cateva gauri cu o scobitoare ca sa absoarba cat mai mult sirop).

Pentru un plus de alcool, mai puteti turna rom pe Rum Baba, dupa insiropare.

Apoi o serviti cu frisca (facuta in casa, din smantana!) si fructe proaspete.

Si pentru ca am fost bulversata de versurile melodiei si ametita de vaporii de rom, mi s-au intamplat urmatoarele, in timp ce pregateam Rum Baba:
– am facut aluatul, l-am pus in forma, si dupa un sfert de ora m-am prins ca am uitat sa pun untul..la loc comanda..
– m-am taiat
– de la vaporii de rom a pornit senzorul de gaze. Eu, singura! Nu, nu am luat-o la fuga. Mi-am bagat nasul in toate stecherele (5 la numar) care erau la-ndemana sa opresc nenorocirea. Am scos pe rand: centrala, hota, alte 2 chestii (sincer, nu stiu de unde erau) si, intr-un final stecherul de la senzor.
L-am descoperit dupa vreo 2 minute..care par o eternitate cu tiuitoarea-n cap!!

Mi-am revenit dupa o portie de Rum Baba.

Enjoy!

 

 

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Join the Conversation

  1. Anonymous says:

    Numai aventuri cu „Maria” mea! Oricum parjitura-i super la fel si melodia! Versurile…sunt nashpa. Seamana cu versurile din melodia(daca poate fi numita asa) pe care o interpreteaza Irenei Papas. Caut-o pe youtube ca o gasesti! Aphrodite’s Child and Irene Papas- Infinity. :)) Cele bune, Stefan.

  2. Aphrodite’s Child and Irene Papas- Infinity – e..inexplicabila.
    Te pup cu drag si te astept cu alte propuneri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Intorduceti codul de siguranta

captcha

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close