Supă de găina cu gnocchi – Pisi e obraznica, Cocoon Kills

171

Pisi! Ah! Pisi!

Pisi nu este diminutivul de la pisicuță. …animalul ăla mic, blănos, cu 4 picioare, ochi curioși și limba aspră. Nu!

Pisi este un complex de meșe, make-up pe față, gât, și mai nou pe sâni și abdomen, unghii pictate multicolor și sclipicios. Cât mai sclipicios. Fără desenele pe asfalt, pardon, unghii, Pisi este incompletă. Pisi nu mai seamănă cu pozele din tinerețe. Pisi este complet, daț complet schimbată.

Pisi nu este de felul ei obraznică. Nu. Pisi este obligată să devină obraznică, pentru că, în jungla urbană, Pisi trebuie să facă față măgarilor de maneliști care nu vor decât să o ardă (Doamne, ce piromani!)

Prin obrăznicie se înțelege acea stimă de sine și curaj intelectual de a ține pieptul în față, și fundul înapoi. Cu această obrăznicie, Pisi poate defila prin fața prădătorilor cu imaginea de sexy și rea. În esență, Pisi e delicată și visează dragoste. Adică, vrea ca piro-manelistul să înțeleagă iubirea ei nespusă, dar vehement și orbitor etalată, pentru …chimicale.

Pisi e chimistă! Asta e! Pisi are capacitatea de a se transforma mai ceva ca Transformer. Zi de zi. Și noapte de noapte. (serios! nu poți noaptea să mergi cu aceleași meșe ca în timpul zilei. Se strică formula chimică! Și Pisi poate face implozie de ciudă și face neuronul shut-down).

Doamne! Pisi e de fapt o poveste! Și eu nu o înțeleg!

Sunt o ciudoasă, aia e !

Sunt o ciudoasă obosită! Și pentru că am atât de multă ciudă pe chimicale, de fapt pe Pisi,  fac supă fără arome artificiale, potențiatori  de gust și/ sau orice alt adjuvant. Uite așa! Pentru că eu nu pot fi ca Pisi. Și pentru că nu am învățat chimia atunci când a trebuit nu mă pot juca (nb găti) cu chimicale.

Ah!….mi-am rupt o unghie de la taste… oare ce-ar face Pisi în locul meu în această situație aparent catastrofală?!

Supa de gaina cu gnocchi 1

Ingrediente supă de găină cu gnocchi (fără chimicale!)

  • o găină de țară
  • 3-4 morcovi
  • țelină
  • păstârnac
  • 3 ardei grași
  • o oală cu apă
  • o ceapă mare

Puneți la fiert găina. Dacă-i de țară o să dureze ceva. După vreo 1,5 ore adaugați legumele și lasați-le la fiert. Să nu uitați de sare.

Scoateți legumele și găina, strecurați supa.

Eu am mai tăiat cubulețe mici de morcov, țelină și păstârnac și le-am pus înapoi în supă. Nu puteam să las supa fără pic de culoare 🙂 😉 .

Machia’i, pardon!, a-se-zo-nați supa cu sare și piper și gata!

Se servește cu pătrunjel proaspăt.

Ah! Gnocchi.. să nu uit de gnocchi:

Păi! Luați vreo 1,2 kg de cartofi vechi și puneți-i la fiert. În coajă. După ce s-au fiert, îi decojiți și, cât sunt calzi, îi pasați. Să nu îi pasați la blender..devin prea gumoși.

Puneți pe masă cartofii zdrobiți, apoi  250 g de făină și un praf sare. În mijloc spargeți un ou. Începeți să încorporați făina și cartofii din exterior în interior. Veți forma un aluat.

Tapetați blatul de lucru cu făină.Gnocchi

Taiați aluatul în 6-7 bucăți și rulați fiecare bucată până ce obțineți un diametru de 3/4 inch. Tăiați apoi din aluatul rulat bucațele de 1 inch.

Ah! Stai că Pisi e chimistă, nu matematiciană (deși merg mână-n mână cele două științe, dar Pisi nu știe asta).

**am folosit google converter – totuși !

Tăiați aluatul în 6-7 bucăți și rulați fiecare bucată până ce obțineți un diametru de 2 cm. Tăiați apoi din aluatul rulat bucațele de 2,5 cm. Dacă vă abateți de la măsurători nu iese gnocchi… Glumesc! (câteodată este bine de specificat gluma).

Lăsați gnocchi la odihnit vreo 10-15 minute. Seamană cu un cocoon, nu?

Puneți la fiert o olicică cu apă și sare. Când apa începe să fiarbă, puneți gnocchi și lasați-i 1 minut la fiert. Practic, când se ridică la suprafața apei, îi scoateți. De preferat este să-i scoateți într-un bol cu apă cu gheață. Opriți fierberea ți mentineți o anumită textură. Nu-i lăsați prea mult în apa cu gheață –  doar câteva minute.

O să vă iasa ceva gnocchi. O parte îi puteți folosi la supă, iar o parte ca și garnitură la..ce vreți voi.

Supa de gaina cu gnocchi 2

Pisi dragă, îți doresc să ai o față care să exprime limpiditatea, să fii tamachiară cu chimicalele, să renunți a mai hamletiza atunci când vrei să ieși din casă, să te cuprindă amfotonia când vezi o carte și să nu mai lăinicești!

Desigur, acesta este un pamflet si necesita atentie deosebita 😉 !

Multumesc, Madalina, pentru provocare!

Enjoy!

PS: Folosiți DEX cu încredere. Eu mi-am rupt ochii căutând cuvintele potrivite pentru morala de mai sus.

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Intorduceti codul de siguranta

captcha

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close