O prietena mi-a lansat provocarea 7 – Supergirl (Reamon).
..supergirls just fly! :)..si supergirls prepara deserturi rapide fara coacere! :)))
Week-end-ul a fost de stat in casa….asa ca am zburat non-stop prin bucatarie si nu am ars nimic! :)) (aka burning trees :))
Melodia imi place foarte mult! La fel si desertul de fata !
Cheesecake – un desert care „just fly” si pentru care nu trebuie sa „cry” pregatindu-l….pentru ca se face al naibii de usor!
Reteta am luat-o de pe www.foodstory.ro si am modificat-o putin…am facut-o mai light…si am adaugat si niste faina de migdale.
Aveti nevoie de :
– 100 g biscuiti (petit beure sau populari)
– 85 g unt
– 2 linguri zahar
– 3 linguri migdale macinate (daca nu aveti prin casa ignorati acest ingredient)
Crema:
– 250 g branza de vaci dietetica + 1 lingura zahar
– 200 g smantana lichida + 1 lingura zahar tos + 1 lingura zahar pudra (am facut-o in casa). Daca folositi frisca vegetala nu mai adaugati zahar
– esenta de vanilie
– dulceata de care vreti voi (eu am folosit de zmeura)
– coacaze (sau orice alt fruct) pentru decor.
Blatul: pisati biscutii (eu folosesc pistilul de la mojar pentru asta :)), adaugati zaharul si migdalele macinate. Topiti untul (fara sa-l ardeti) si puneti-l peste biscuiti si amestecati usor.
Intr-o tava rotunda cu pereti detasabili puneti blatul de biscuiti apasand usor si aveti grija sa urcati putin blatul pe margini. La frigider cat pregatiti crema.
Crema:
Frisca – smantana lichida, pe care ati tinut-o la frigider sa fie rece rece, o puneti in vasul de mixer (pentru rezultate optime este bine sa tineti la frigider, inainte de folosire, si ustensilele cu care veti pregati frisca – paletele de mixer si vasul). Puneti o lingura de zahar tos in smantana si porniti mixerul la viteza 1 cam 1 minut. Adaugati si zaharul tos si mai mixati la viteza 2 sau 3 pana se intareste smantana. Pe unele site-uri am vazut ca trebuie mixat vreo 15 min. Mie mi-au fost suficiente vreo 5-7. Smantana batuta in exces se taie, asa ca aveti grija.
Branza o mixati de asemenea cu 1 lingura de zahar pana devine „fluffy” :)))..adica asa usoara, ca si cum ar zbura :)) (cam vreo 2 minute de mixare)…puteti pune si putina esenta de vanilie.
Puteti modifica crema dupa bunul plac: mai multa branza, mai putina frisca! cum e scris pentru fiecare :))) (am jucat rolul lui Baiazid in cls. a-2-a si invatasem si replicile lui Mircea :))))
Incorporati delicat frisca in branza.
Crema obtinuta o puneti peste blatul de biscuiti si din nou la frigider!…si ati terminat!
Acum urmeaza partea mea preferata: ASTEPTAREA!..not!…
Este bine sa stea cat mai mult la frigider inainte de servire..indicat ar fi o noapte!
Inainte de servire turnati peste cheesecake dulceata. Puteti pune si piure de fructe..
And then she say
„It’s ok
I got lost on the way
N-am prins decat o feliuta
But supergirls don’t cry!” :))
Enjoy!