Tarta intoarsa cu pere si caramel – Lots Sometimes, Glasvegas

1K

Cateodata se-ntampla multe chestii concomitent si nu-ti mai amintesti nici sa respiri normal, daramite sa mai si gatesti. Sau sa mai scrii.

Cateodata este mult de bine sau mult de rau. Sau mult din amandoua si tinzi sa te pitesti undeva si sa astepti. Ce?..nici tu nu stii.tarta intoarsa cu pere 1

Cateodata te plesnesc doruri de nedescris sau de nescris, cateodata ai muta muntii cu furia stransa.

Cateodata auzi pasarelele cum canta si te bucuri de soare si cateodata stai zile in sir in casa. Fara sa deschizi nici macar geamul.

Cateodata iti pierzi controlul si esti irational, cateodata esti un templu de calmitate.

Cateodata ceea ce ai crezut ca-i bine dispare, cei mai multi se evapora si doar foarte putin raman.

Cateodata descoperi ca esti valoros cat ajuti neconditionat. Orice trece peste asta nu mai este de folos.

Cateodata descoperi ca minciunile si mincinosii sunt mai apreciati si ca o doza de asumare dauneaza grav sanatatii.

Cateodata este atat de bun si atat de rau incat te-ntrebi cine esti.

Cateodata iti este incredibil de greu sa renunti la trecut si sa privesti inainte.

Cateodata ai atat de multe lucruri de spus incat alegi sa taci.

Cateodata totul e cu susu-n jos si polii se inverseaza.

Cateodata descoperi ca desi totul e cu susu-n jos, viata se deruleaza pe langa tine fara sa te astepte sau sa te-ntrebe ceva.

Cateodata o tarta intoarsa este mai suprinzatoare decat una normala. Doar pentru simplu fapt ca este intoarsa. Dar parca-i mai bine sa vezi ce-i la fund decat sa te amagesti ani intregi cu ceva ce crezi ca are consistenta.

tarta intoarsa cu pere 4

Ingrediente tarta intoarsa cu pere si caramel:

  • 3-4 pere
  • 190 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita sare
  • 120 g unt
  • 120 g lapte
  • 1+1/2 lingurite extract de vanilie
  • 200 g zahar brun
  • 2 oua mari
  • fulgi de migdale (optional)

Pentru Caramel:

  • 200 g zahar
  • 1/2 lingurita de zeama de lamaie
  • 60 ml apa rece
  • 70 g unt

Amestecati faina cu ghimbirul, praful de copt, scortisoara si sarea.

Intr-un bol amestecati laptele cu extractul de vanilie.

In bolul de mixer puneti untul la temperatura camerei. Mixati 1 minut la viteza mare.

Reduceti viteza la o treapa mica si adaugati zaharul. Cresti iar viteza mixerului la viteza mare si mixati 3 minute.

Reduceti la viteza medie si adaugati ouale unul cate unul.

Vedeti, pana si la tarta asta oscilam de la viteza mare la viteza mica.

Reduceti la viteza minima ( 🙂 ) si adaugati in 5 transe lapte, faina, lapte, faina, lapte, faina, lapte, faina, lapte si musai terminati cu faina!

Luati o forma rotunda (atentie! este de preferat o forma fara pereti detasabili, altfel veti gasi tot caramelul scurs in cuptor) si ungeti-o cu unt si apoi tapetati-o cu hartie de copt. Puneti fulgii de migdale.

Taiati perele in felii subtiri si puneti-le pe fundul tavii. tarta intoarsa cu pere 3

Pentru caramel: topiti zaharul cu apa si zeama de lamaie. Lasati pe foc pana ce culoarea devine aurie. Luati de pe foc si incoporati bucatele de unt.  Turnati caramelul peste pere.

Apoi turnati compozitia si dati la cuptor pentru 40-45 de minute.

Faceti proba cu scobitoarea – daca iese curata atunci tarta este gata.

Scoateti din forma cu fundul in sus (adica cu perele in sus!).

Merge de minune cu frisca si un flat white perfect facut.tarta intoarsa cu pere 2

Cateodata prezentul te suprinde intr-atat de mult incat  cateodata devine mereu.

Multumesc, Marcel, pentru provocare.

Enjoy!

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Intorduceti codul de siguranta

captcha

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close