Adica, un fel de sandvis cu legume la gratar, mozzarella si ansoa (sau sardine).
Da’ suna tres jolie en francais.
Ne-am deformat modul de a scrie si de a vorbi. Cuvintele din engleza fac parte din vocabularul zilnic.
Nu-i nimic rau in asta.
Daca stau bine si ma gandesc sunt cuvinte care suna minunat pronuntate in alta limba. Nu stiu de ce.
Ar trebuie ca un cuvant, indiferent de limba in care este pronuntat, sa trezeasca in noi acelasi sentiment.
Totusi, spre exemplu, fericire, spus in romana, imi da o stare de nostalgie. Happiness in schimb ma face sa rad si sa vad spirale colorate. Si acadele, la fel de colorate.
Sau cald. Cand ma gandesc la cald imi vine in minte o zi torida de vara. Sau aburi. Warm insa, ma duce cu gandul la o paturica pufoasa sau la niste brate in care stau cuibarita. Ceva cozy, asa.
Cand am mancat „tartine aux legumes grille, mozzarella et anchois” m-am simtit ca o mica frantuzoaica. Si cand vorbim despre mancare, parca in franceza suna mai delicios.
Ingrediente:
– o vanata
– un dovlecel
– 2 ardei grasi rosii
– mozzarella
– ansoa sau sardine
– felii de paine cat mai lungi
– 1 castravete mare
– otet balsamic
– ulei de masline
– sare, piper
Vanata si dovlecelul le taiati felii pe lung si le ungeti cu ulei de masline. Le gatiti la gratar sau intr-o tigaie non-aderenta.
Ardeii grasi ii coaceti si apoi ii taiati feliute mici (stil julien) . Asezonati cu sare, piper, ulei si otet balsamic.
Castravetele il taiati cubulete si il asezonati si pe el cu sare, piper, ulei si otet.
Cu toate legumele taiate, gatite si asezonate, incepem sa ne jucam pe felia de paine pe care am rumenit-o putin inainte pentru un plus de „crocanteala” si culoare.
Pe felia de paine punem ardei grasi, vanata si dovlecel, rondele de mozzarella si ansoa.
Langa felia de paine puneti salata de castraveti…
..si un pahar de vin. Alb demisec. Zic eu.
Au revoir!
Enjoy!