Vânătă gratinată cu cașcaval, mozzarella și parmezan – idontwannabeyouanymore, Billie Eilish

380

Cine ești?

La finalul zilei, cine ești? La finalul săptămânii, cine ești? Dar la finalul anului?

Ești ceea ce vezi în oglindă? O față mai mult sau mai puțin comună care uneori iți poate influența traseu. Și te bazezi pe ea dacă nu ai substanță. Sau din contra, iți poate pune piedici în lumea asta plină de cusur și superficialitate.

Ești ceea ce crezi despre tine? Suntem subiectivi și găsim motivații pentru a ne justifica „eu-ul”. Și uneori ce crezi despre tine este contrazis de comportamentul celor din jurul tău.

Ești ceea ce ți-ai dori să fii? Atunci din start nu ești.

Ești ceea ce-ți spun alții? Și ce-ți spun? Sau spun exact ceea ce ești? Linia este atât de fină între interes, necesitate și sinceritate.

Și ce te faci dacă nimeni nu-ți mai spune cum să fii? Înseamnă că încetezi să mai fii?

Și dacă nu-ți place cine ești? Te maschezi?

Complicat cu eu-l. Mai ușor cu vânăta.

Vanata gratinata cu cascaval, mozzarella si parmezan

Ingrediente vânătă gratinată cu cașcaval, mozzarella și parmezan:

  • 1 vânătă medie/mare
  • 2 ouă
  • făină
  • ulei
  • 1/2 rotiță de cașcaval
  • 1 bila mozzarella
  • sos de roșii
  • parmezan
  • usturoi
  • busuioc
  • 3-4 roșii/1 conserva de roșii

Încinge cuptorul la 180° C.

Prepara mai întâi sosul: pune 2-3 câței de usturoi într-o tigaie cu ulei (uleiul să nu fie încins, astfel usturoiul nu se va arde și-și va elimina treptat aroma). Când începe să miroasă frumos a usturoi prăjit, adaugă câteva frunze de busuioc taiate fin și rosiile pasate (sau conserva de roșii mărunțite). Sare și piper. Lasă pe foc vreo 10-15 minute. Adaugă puțină apă dacă este necesar. Puțina – nu vrem un sos diluat.

Vanata gratinata cu cascaval, mozzarella si parmezan 4

Vânăta curăț-o cu curățătorul de legume. Nu arunca fâșiile de coajă  – dacă le tai julien subțire și le prăjești în uleiul în care ai facut pane-ul de vânătă, vrei obține niște chestii crocante foarte bune și utile pentru plating(chestiile alea negre ce le vezi în poză).

Apoi taie vânăta decojită felii cam de juma’ de centimetru, trece fiecare felie prin făină pe ambele părți și apoi prin ouăle bătute . Pune feliile la prăjit într-o tigaie cu ulei.

Taie feliuțe de cașcaval (nu foarte subțiri) și rupe bucatele de mozzarella.

Vanata gratinata cu cascaval, mozzarella si parmezan2

Într-un vas micuț rezistent la căldură poți începe să asamblezi preparatul: o vânătă pane, sos de roșii, cașcaval, mozzarella și iar vânătă, sos de roșii, cașcaval, mozzarella, vânătă și parmezan ras.

Alege felii de vânătă de aceleași dimensiuni pentru turnulețe – așa vei avea un aspect mai frumos la mâncării.

Poți pune și toate turnulețele într-un singur vas, daca îți întra.

Pune la cuptor pentru 12 minute la 180°.

Când servești, pune deasupra coaja de vânătă crispy pe care ai prăjit-o.

Vanata gratinata cu cascaval, mozzarella si parmezan3

Eu sunt un cumul. La fel ca tine. Dacă te afli mereu, nu înseamnă că nu sții cine ești. Doar găsești alte resurse.

Enjoy!

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Intorduceti codul de siguranta

captcha

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close