Repede, repede sa va dau reteta pentru aluatul de pizza. Este aluat din ala mai crispy. Adicatelea mai crocant.
Scriu cat pot de repede :D.
Asadar!
Ingrediente aluat pizza:
- 400 g faina
- 1 lingurita sare
- 240 ml apa calda
- 1 lingurita zahar
- 2 lingurite drojdie uscata activa (gasiti la Pakmaya)
- 2 linguri lei de marline.
Puneti drojdia si zaharul in apa calda. Lasati 10 minute drojdia sa se dizolve.
Puneti amestecul peste faina si sare si amestecati. Framantati aluatul pana devine omogen. Incorporati in aluat cele 2 linguri de ulei de masline. Framantati iar aluatul (cel mai bine se framanta pe blatul de lucru). Lasati aluatul la crescut pentru cel putin 30 min (eu de obicei il las minin o ora). Apoi il impartiti in cate portii vreti si il intindeti pe blatul de lucru tapetat cu faina.
Pentru compozitia de pizza….stati aproape 🙂
Enjoy!