Orice aș scrie despre fudulii, am senzația că tot la mișto o să fie luată rețeta asta. Unii/unele se vor strâmba, alții/altele se vor linge pe buze – culinar vorbind, este o delicatesă……mno….vedeți?! ….orice zic este interpretabil.
Bine, acum, dacă vorbim despre fudulii, recunosc că și eu am câte ceva de zis, off topic rețetă..
Nu pot să nu! Așadar (e grav cand zic „așadar”)….
Bă, băieți! Care-i treaba cu arătatul fudululiilor în mediul virtual (metaforic* vorbind), dar când sunteți luați la bani mărunți dați cu fuduliile de gard? Sau mai rău, le ascundeți în așa hal încât nici mamele voastre nu vă mai recunosc de băieți?!
*Metafora este o figură de stil prin care se trece de la sensul obișnuit al unui cuvânt la alt sens, prin intermediul unei comparații subînțelese. Da, da, unii știti…
Știți care-i treaba?! Nu mai știți să fiți haiduci! Dar nici noi hangițe…
Ingrediente:
- fudulii de curcan
- 3 lg ulei de măsline
- 1 lingură unt
- 2 căței de usturoi
- 50 ml vin alb
- cimbru
- sare, piper
Spală, șterge și curăță fuduliile. Încinge uleiul și untul, pune fuduliile, adaugă cimbru și călește 5 min.
Toacă usturoiul și adaugă-l peste fudulii. Lasă 1 minut. Adaugă și vinul și mai lasă 3 minute.
Dăi cu sare și piper, că doar asta ne mai salvează, și gata!
Și pentru numele lui Dumnezeu, înțelegeți odată – fuduliile nu sunt momițe! Fuduliile sunt testiculele, iar momițele sunt ganglioni (timus) sau glande aflate la pieptul şi gâtul animalelor
Așa cum pizdulicea este denumirea populară a muşchiului inghinal al porcului sau vitei.
Aveti și video.