Noi, femeile!
Curajoase, linistite, cuminti, nelinistite, cu dor, cu teama, in zbor dincolo de nor, cu lacrimi, cu angoase, cu copilarii, tulburate, limpezi, calde, reci, vesele, triste, slabe, puternice…
Cam asa suntem intr-o zi oarecare :).
Eu ma mir cum de functionam in toata nebunia de stari care se bat pentru suprematie. Mai mult, mirarea mea merge pana acolo incat nu pricep de ce s-ar stradui cineva sa inteleaga „eternul feminin”.
Este ca si cum cineva are convingerea ca dupa lungi straduinte va ajunge la capatul Universului. Dar Universul..nu are capat. Ca de-aia e Univers. Cu stele, nebuloase, gauri negre, galaxii, comete si meteoriti.
Cred ca nu trebuie depuse eforturi extraordinare de a ne intelege starile. Suntem complicate. Asta-i clar.
Si tot la fel de clar este ca avem capacitatea de a trece peste orice drama halind inghetata si hlizindu-ne cu prietenele.
Doar suntem magice, nu?
Ingrediente inghetata neagra de vanilie:
- 500 ml smantana lichida
- 50 g zahar
- 3 galbenusuri
- 1 pastaie de vanilie
Taiati pastaia de vanilie pe jumatate si scoateti semintele. Atat pastaia cat si semintele le puneti intr-o cratita in care ati pus smantana.
Puneti cratita pe foc si asteptati pana incepe sa atinga punctul de fierbere. Adaugati zaharul si amestecati pana ce se dizolva.
Galbenusurile le bateti intr-un bol mai larg si apoi adaugati, incet, smantana fierbinte (fara pastaie).
Strecurati totul si dati la frigider pentru 2-3 ore. Nu aveti nevoie de masina de inghetata pentru asta.
Pentru culoare puteti folosi cerneala de sepia. Puteti cu colorant alimentar, dar nu este cea mai potrivita alegere – insa de amoru’ artei..merge.
Pentru un plus de dramatism, pardon, pentru un plus de magie puneti si putin praf auriu comestibil.
Sau, lasati inghetata asa naturala…de vanilie..
Totusi, cred ca cea mai buna reteta pentru momentele in care ne apuca pandaliile este sa fim luate in brate si sa avem senzatia ca suntem intelese.
Dragii mei, nici noi nu ne-ntelegem. Dar ne bazam pe voi sa o faceti.
Intelegeti?? 🙂
Multumesc, Bea Beatrice, pentru provocare!
Enjoy!
Sursa: http://www.bbc.co.uk/
Nice looking, appetite triggering photos.
Two Comments :
1) The site address is in English so text in English is also expected (especially by foreigners) 🙂
2) When are we going to see the samples of Turkish cuisine?
Thank you :)!
Regarding the comments:
1. I will check the options
2. As soon as I will have the proper recipes. I’m more than glad to receive some :).