Vine, vine leurda! Se asterne in toata tara! Leurda prin paduri, hai sa o adunam, copii!
Pentru mine leurda este un fel de ghiocelul plantelor comestibile. E verde, are niste flori mici si albe si miroase. A usturoi :D.
Cand apare leurda, stiu sigur ca a venit primavara (mai am eu niste repere, dar de amoru’ articolului, punem reflectorul doar pe leurda).
Leurda are un gust salbatic de usturoi. Are o corpolenta pe care nu o sa gasesti la alte frunze. Are personalitate.
Poate de-aia gasim leurda doar in padurile din Europa Centrala si nu a putut fi aclimatizata in nici o alta regiune sau cultivata in gospodarii. Pentru ca este o specie eminamente salbatica. Ca primavara.
Ingrediente lipie cu humus si leurda:
- humus – gasiti reteta aici
- lipii
- rosii
- frunze de leurda
Faceti humusul conform indicatiilor pretioase descrise aici.
Cumparati niste lipii din comert (trebuie sa faceti o plimbare luuuunga inainte de a cumpara lipiile…ca sa simtiti primavara 🙂 ).
Ungeti lipia cu humus, punti niste felii de rosii si frunze de leurda. Rulati.
Mancati cu fata spre soare sau spre un copac inflorit.
A venit primaaavaaara! Pe care o iubesc! Pentru inceputuri!
Enjoy!