Pai da, asta-i intrebarea…cine a lasat cainii afara?
Sigur, pot trata cu o mie de argumente un subiect foarte serios cu privire la cainii maidanezi. Si cum nu pot fi de acord cu masurile drastice impotriva lor. Sunt la fel de convinsa ca voi primi la fel de multe opinii, tot argumentate, de la cei care au o viziune diferita de a mea. Asa ca mai bine nu dezbatem aceasta problema..osoasa.
Putem sa facem mult misto de melodia cu pricina. Chiar foooarte mult misto..si starea mea cam vesela din ultima saptamana m-ar ajuta sa umplu vreo 3 pagini…
Dar m-as abate grav de la promovarea unei idei frumoase, pentru noi, astia, iubitorii de caini (scriu si rad pentru ca tot imi trec prin cap multe analogii…:D..).
Lady Dog Chef! O domnisoara foarte draguta si energica. Care iubeste cainii intr-atat de mult incat s-a gandit sa imbine cunostintele culinare pe care le are (profesia ei de baza este de bucatar – si profeseaza cu spor in restaurante chiar foarte bine cotate!) cu dragostea pentru cateii mici si mari.
Kiki, caci asta-i pseudominul ei, are multa energie (chiar si dupa 8 ore de stat de stat intr-o bucatarie profi – ceea ce nu-i lucru usor) si determinare. S-a documentat minutios despre ce inseamna o alimentatie corecta pentru catei si s-a apucat sa gateasca si pentru ei. Credeti-ma ca ati fi invidiosi daca ati afla cate atentie acorda mancarii pentru caini si ce ingredinte foloseste.
Spre exemplu – pupcakes pentru catei cuminti – faina integrala de spelta, sos de mere, banane, ou,ulei de cocos, bicarbonat de sodiu, biscuit de vanilie.
Foarte multi oameni nu aloca atentie nici macar 1% propriei alimentatiei, fata de atentia pe care o acorda Kiki alimentatiei canine.
Asa cum spune si ea „ oamenii trebuie sa fie atenti la ce mananca, asa ar trebui sa se preocupe si de dieta catelului.
E uşor să hrănim câinii cu resturi de la masă, dar trebuie să ţinem minte că, deşi îi considerăm drept membri ai familiei, ei sunt totuşi foarte diferiţi de oameni în ceea ce priveşte fiziologia sistemului digestiv şi că, din această cauză, anumite alimente, chiar dintre cele pe care noi le considerăm sănătoase, pot fi toxice pentru ei.Ceapa şi prazul conţin o substanţă care atacă globulele roşii din sângele câinelui şi poate duce la anemie, stare de slăbiciune şi dificultăţi de respiraţie. Strugurii şi stafidele pot provoca leziuni ale rinichilor, uneori fatale. Câinii nu sunt adaptaţi pentru a metaboliza alcoolul şi cafeina, care le pot provoca leziuni ireversibile ale organelor, iar ciocolata conţine teobromină, care nu este descompusă de organismul câinelui, astfel încât se poate acumula în corp până la niveluri toxice, chiar letale.”
Happy dogs 🙂
Si pentru ca e neobosita, m-a vizitat, cu cadouri gustoase pentru Cookie si Tasha (au halit fara sa-si miste un fir de par!), si a gatit si pentru mine mere in foietaj. Eu am observat, am ornat, am mancat si am pozat! Bun asa! 🙂
O reteta super simpla si de efect!
Ingrediente mere in foietaj cu sos caramel:
- mere (verzi Granny Smith sau Golden)
- zeama de la o lamaie
- aluat foietaj
- 2 oua
- 1/4 lingurita scortisoara
- 2 linguri zahar brun
- inghetata de vanilie, fructe si menta proaspata, pentru decor
- sos caramel. Aveti reteta aici.
Incingeti cuptorul la 180ºC
Merele le curatati de coaja, scoateti cotorul cu grija (exista si-un instrument special pentru asta – mi l-am achizitionat dupa :P) si le lasati timp de o ora intr-o oala cu apa rece si zeama de lamaie.
Bateti un ou si adaugati scortisoara si zaharul.
Taiati aluatul de foietaj in fasii lungi, late cam de 5 cm. Inveliti merele in fasiile de aluat.
Dati din nou merele acoperite cu foietaj prin amestecul de ou, zahar si scortisoara.
Puneti merele in foietaj intr-o tava si lasati-le la copt, in cuptor, pentru de 30 min.
Merele in foietaj cu sos caramel se servesc calde!
…tot nu stiu cine a lasat cainii afara, dar stiu cine a pus merele in foietaj. Si cine le-a halit! 🙂
Si ca terminam in spiritul Lady Dog Chef – Paws Up!!
Enjoy!