Cateodata este nevoie de parcurgi mii de kilometri. Pe drum vei vedea multe rasarituri si apusuri, vei trece peste munti si vai si vei fi zgaltait de turbulente.
Vei avea o mie de ganduri, o mie de trairi, o mie de emotii si o mie de amintiri.
Cand ajungi la destinatie asterne totul pe o mie de foi.
Si apoi sarbatoreste cu un mille-feuille.
Ingrediente Mille Feuille:
- 250 ml smantana
- 200 g piure de zmeura, mure sau capsuni. Sau amestec din ele
- 140 g zahar (separat 75 g si 65 de grame)
- 40 g amidon
- 120 ml lapte
- 250 g frisca (smantana lichida mixata cu 2 linguri de zahar pudra)
- 4 galbenusuri
- aluat foietaj (eu l-am preparat in casa..voi reveni cu reteta)
Incingeti cuptorul la 200º C.
Aluatul de foietaj il puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Daca folositi aluat de foietaj din comert, intepati-l din loc in loc cu furculita. Dupa 5 minute puneti deasupra aluatului hartie de copt si peste ea o alta tava. Reduceti temperatura la 180º C si mai lasati aluatul intre 15 – 20 de minute pana ce devine auriu.
Intr-o cratita amestecati smantana, 75 g zahar, piureul de fructe si lasati amestecul sa dea intr-un clocot.
Intr-un bol separat bateti galbenusurile pana ce devin cremoase. Adaugati restul de zahar, cele 65 g, si amesteacti pana ce aproape se topeste zaharul. Adaugati amidonul si amestecati din nou.
Puneti laptele la fiert. Dupa ce a dat intr-un clocot luati-l de pe foc si adaugati cate putin in galbenusuri si amestecati rapid. Turnati apoi totul in amestecul de smantana cu piureul de fructe. Lasati pe foc timp de 1 minut, timp in care amestecati continuu.
Luati de pe foc si acoperiti cu o folie de plastic. Pentru racire rapida puteti pune cratita intr-un castron cu gheata.
Dupa ce s-a racit crema, incorporati in ea cele 250 g de frisca.
Sa recitesti din cand in cand povestea celor o mie de foi. Ca sa nu uiti cati kilometrii ai strabatut. Si cate emotii si ganduri si trairi ai avut.
Enjoy!
Sursa: www.chefeddy.com
Acum stiu ce sa fac atunci cand citesc posturile tale ca sa nu mor de pofta/foame: rod impetuos o mie de covrigi. De Bz !!!
🙂