Sa vedeti abordare! Prietena mea imi da un mail: ce mancam azi? Raspund „nimic”. De fapt a fost „niiiimiiiiiic :)”. Ea „pai cum sa nu mananci ?”..”n-am chef de gatit si nu mai mananc..”. De foame, va imaginati ca nu mor.
Prietena mea locuieste in acelasi bloc cu mine, exact deasupra mea.
Ma roaga sa ii dau niste idei de o cina usoara, fara carbohidrati si fara porc. Ii dau „pui sau peste”. Ii trimit si cateva indicatii – sa marineze puiul in sos de soaia, miere si ulei de susan.
„Si ce sa pun langa?” – schemera! „Legume!”..”de care?!?”…of!..”brocolli, spanac, morcov”…le-gu-me! Deja ma irita conversatia, in care ea, prietena, parea neputiincioasa – nu ca ar fi, da’ nu-i asa ca-i mai usor sa parem pasari cu aripi accidentate daca stim ca veterinarul e prin preajma?
Trag aer in piept si ii spun ca fac eu legumele, ea sa faca puiul, ii dau si ingredintele de marinata, numai sa punem capat avalansei de mail-uri pe acest subiect.
Bineinteles ca atunci cand am ajuns acasa aveam in minte cum sa aranjez farfuria si eram deja impacata cu gandul ca voi gati, singura, tot. Ba chiar m-am apucat sa fac si-un desert rapid…ca sa fie seara..dulce. Cum era de asteptat, prietena s-a oprit direct la mine cu o mare sacosa plina cu chestii. „Hai, gatim?”…traducere – „cand te apuci de gatit? ca mor de foame…”
S-a rotit de doua ori in jurul meu intrebandu-ma cu ce ma poate ajuta…A pus vin in pahare.
Puteam sa stau deoparte, ce-i drept, si sa o las sa gateasca…dar stiam ca nu voi putea pune pe site reteta. Nu postez nimic din ceea ce nu fac eu. Trebuie sa simt procesul tehnologic..si va dati seama ca m-ar fi mancat mainile daca stateam deoparte. Si-ar fi durat ceva…
Ingrediente:
- 800 g pui
- 4 linguri sos de soia
- 2 lingurite ulei de susan
- 2 lingurite miere
- ghimbir marinat sau crud (putin, caci este foarte aromat)
- chili
- 3 linguri ulei de floarea soarelui sau de orez
Taiati pieptul de pui si turnati pe el marinata din sos de soia, miere, ulei de susan, ghimbir si chili. Lasati la marinat 20-30 de minute. Puneti o tigaie la incins, cu cele 3 linguri de ulei si prajiti bucatile de pui. Daca vreti sa fie cina foarte usoara, bagati bucatile de pui la cuptor, fara ulei, intr-o tava cu hartie de copt.
Pentru garnitura am folosit broccoli si conopita Bonduelle. Am avut si o punga de fasii de morcovi. Dupa ce am fiert broccoli si conopida in apa cu sare, timp de 7 minute (mai putin decat indicatiile producatorului), am pus toate legumele in tigaia in care am prajit puiul si le-am calit putin – sa prinda aroma si legumele.
Am decorat cu germeni de ridiche si frunze de valeriana…pentru un somn calm.
Si uite asa a iesit cina asta rapida. Prietena : „ce bine ca am invatat sa marinez”. … Siiiiiiigur ca da!
Week-end minunat sa aveti!
Enjoy!
Hi there, I enjoy reading through your article.
I wanted to write a little comment to support you.
My homepage – Hemel-Cosmetics