Corect ar fi „nu pot tine furculita departe de tine!”. Evident, asta veti spune dupa prima imbucatura!
A doua imbucatura..este deja rai. Va fi ca si cum ati ajuns intr-un paradis. Exotic. O sa vedeti de ce.
Si da, este bun. Este real. E chiar sub ochii vostri. Si fara prea mult efort, poate fi si-n farfuria voastra.
Sa nu o mai lungim ..iata reteta antreului de la evenimentul cu Mihnea care a avut loc la Pullman Bucharest. Puteti citi despre eveniment aici.
Ingrediente salata cu linte, sfecla rosie, fulgi de migdale si mousse de busuioc:
Salata:
- 70 g sfecla rosie (alegeti sfecla mica)
- 140 g linte
- zeama de gref
- zeama de lamaie
- coaja de portocala rasa
- ulei de masline
- fulgi de migdale
- menta
- marar
- sare
- piper
Lintea o tineti 12 ore in apa. Schimbati apa inainte a o pune la fiert.
Fierbeti lintea cam 30 de minute, astfel incat sa va ramana bobul intreg. Spre finalul timpului de fierbere adaugati sare in apa.
Sfecla o spalati bine, o intepati din loc in loc cu furculita si o fierbeti. Apoi o curatati si o taiati cuburi.
Puneti peste sfecla ulei de masline, 2 linguri zeama de lamaie, 2 linguri zeama de portocale, coaja rasa de portocala, sare si piper.
Lintea amestecati-o cu frunze de menta tocate, marar, sare si piper si apoi o puneti peste sfecla. Daca mai simti nevoia de aciditate mai puteti adauga zeama de lamaie/gref.
Fulgii de migdale ii prajiti usor. Puneti cativa si in salata cu linte si sfecla. Pastrati cativa si pentru decor.
Mousse de busuioc:
- o mana generoasa de frunze de busuioc
- coaja rasa de lamaie
- coaja rasa de portocale
- sare
- piper
- 40 ml ulei de masline
- 40 ml ulei de floarea soarelui
- 2 linguri zeama de portocale
- 2 linguri zeama de portocale
- un pumn de fulgi de migdale
- 1 lingurita de miere
- 1 kiwi foarte mic (sau 1/3 dintr-o jumatate de kiwi normal)
Puneti totul intr-un blender si „blendati” pana ce se formeaza o pasta. Si aici puteti suplimenta cu zeama de lamaie/portocala daca mai simtiti nevoia.
Lasati compozitia sa se odihneasca 5 minute, apoi treceti totul printr-o sita. Veti obtine un mousse cremos (ca de-aia e mousse, sa fie cremos), cu un parfum imparfumat si o culoare colorata.
Iar gustul….mmm….pa-ra-dis e-xo-tic!
N-as fi crezut ca o sa fac o pasiune pentru combinatia asta.
Dar asa-i cu indragosteala. Vine cu ingrediente neasteptate.
Enjoy!
Sursa food: Chef Oscar Zuckerman, https://cookingwithoscar.wordpress.com/
Photo by: Diana Oros