Salata asta de vinete nu are un proces mai special fata de traditionala noastra salata de vinete. Are doar iz oriental.
Si nu este inecata in ulei si nici „imbogatita” cu maioneza.
Practic, e tot Jenny… din spatele curtii. Dar e mai supla! Si mai proaspata!
Ingrediente salata turceasca de vinete:
- 2 vinete coapte
- 1 ardei gras copt
- 2 rosii medii coapte
- 1 catel de usturoi
- suc de lamaie (dupa gust)
- 2-3 linguri de ulei de masline
- patrunjel (optional)
- sare si piper
Vinetele coapte, ardeiul si rosiile le tocati cu cutitul ala special de lemn. Puneti totul intr-un castron si adaugati sare, piper, zeama de lamaie, usturoi zbrobit si tocat foarte marunt si ulei de masline. Daca vreti, puneti si patrunjel.
Veti obtine o cantitate destul de mica.
Daca vreti mai multa salata turceasca de vinete – coaceti mai mult…
La inceputul cantecului zice un nene „L O X…”. Habar nu aveam ce inseamna asa ca am cercetat si am gasit urmatoarele explicatii pentru „LOX”:
– file de somon murat (?!?!)
– The LOX este un grup de hip-hop din New York
– prescurtarea de la „locks” – cu nuanta de pedepsit
– „living off experience”
– „letter of explanation”
– oxigen lichid exploziv (tan-tana!!)
Pe acelasi principiu am ajuns si eu sa asociez mancarea turceasca cu Lopez, care o arde pe ritmuri R&B….
Enjoy!