Vinete la cuptor cu carne, in stil oriental – Wind of change, Scorpions

652

De multe ori ma gandesc sa-l ia naiba de vant al schimbarii. Sa zboare cum vrea, dar pe langa mine. Sa nu ma mai antreneze in vartejul lui cu speranta ca ma va arunca in yin si yang-ul absolut.

Cand ma gandesc insa ca schimbarile, desi pot ustura destul de tare, aduc cu ele experiente si invataturi extrem de valoroase, incep iar sa fluier a schimbare.

Si cand iti vine sa fluieri a schimbare, poti incepe cu o schimbare lejera….daca ai niste vinetele, fa cu ele si altceva in afara de salata traditionala cu maioneza si niscai cepsoara.

Vinete la cuptor cu carne, in stil oriental - Wind of change, Scorpions 2

Uite, eu te ajut cu o reteta testata.

Ingrediente vinete la cuptor cu carne, in stil oriental:

  • 500 g care vita, sau amestect vita-porc (eu am folosit amestec)
  • 4 vinete medii-mari
  • 2 rosii medii
  • ulei de masline
  • 1/3 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita chimen
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • sare/piper

Incepe cu vinete. Taie-le pe jumatate si pune putina sare pe ele. Lasa-le asa vreo 30 de minute. In timpul asta poti sa meditezi sau stai la taclale cu cine vrei tu.

Incinge cuptorul la 200° C.

Pune peste vinete ulei de masline – fii generos – le va ajuta sa se coaca mai repede si sa le dea gust.

Pune vinetele intr-o tava, pe hartie pe copt. Vinetele pe hartie de copt, nu tava. Baga-le la coptor pentru vreo 30 de minute.

Intre timp poti pregati carnea. Pune ulei de masline intr-o tigaie. Incalzeste uleiul, nu-l incinge tare, si pune ceapa. Las-o putin sa se inmoaie si pune apoi 2 catei de usturoi zdrobiti cu tot cu coaja – o sa aromatizeze uleiul cu un gust dulgeac de usturoi. Scoate usturoiul, adauga carnea si las-o pe foc pana ce o rumenesti putin. Adauga condimentele: scortisoara, chimenul, sarea si piperul. Pune apoi si rosiile taiate cubulete mici si mai lasa pe foc mic vreo 5 minute si ia tigaia de pe foc

Vinete la cuptor cu carne, in stil oriental - Wind of change, Scorpions 1

Scoate vinetele din cuptor, si, cu o lingura, scoate-le pulpa  – ai grija sa nu iei totul pana la coaja..mai lasa putina pulpa pe coaja.

Toaca pulpa mai grosolan si adaug-o peste carne. Pune apoi tot amestecul in fiecare jumatate de vanata. Baga iarasi la cuptor pentru vreo 15-20 de minute la 180° C.

Pune niste patrunjel proaspat deasupra, sau, daca chiar vrei sa fii pe schimbari, pune coriandru proaspat.

Gata!

 Vinete la cuptor cu carne, in stil oriental - Wind of change, Scorpions 3

Vinete la cuptor cu carne, in stil oriental - Wind of change, Scorpions 5

Cand ai chef de schimbari fundamentale, incepe cu mancarea, si, in timp ce gatesti, analizeaza cu simt de raspundere ce-ti aduce vantul schimbarii. Ia decizii cand esti satul si satisfacut. Culinar, desigur!

Enjoy!

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Intorduceti codul de siguranta

captcha

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close