Zuppa di cozze – supa de scoici

1.2K

Dupa toate mancarurile grele de sarbatori cred ca merge de minune o supa de scoici. Este foarte buna si foarte simpla. Si bogata in vin :))

La cererea bunului meu prieten Valeriu, am facut din nou supa asta pentru noaptea de revelion.

Pentru prepararea ei aveti nevoie de :
 – 1 – 1.3 kg de scoici (eu am folosit pre-fierte)
 – 125 g vin alb sec
 – 6 catei de usturoi
– 500 g rosii…sau mai mult, dupa preferinte (eu folosesc rosii la conserva intregi pe care le pasez)
– 1 ceapa (pe care eu, evident, am uitat sa o adaug!..acum dau din gene…)
– 1 ardei mic iute
– sare, piper
– patrunjel proaspat

Eu am triplat cantitatea…aveam 8 persoane de hranit :).

Scoicile: chiar daca sunt pre-fierte le curatati in apa.

Iese mult mai buna supa cu scoici proaspete, insa dureaza al naibii de mult sa le pregatiti!

Eu pun scoicile la fiert separat intr-o oala cu apa ca sa ma asigur ca fierb bine. Daca aveti vreo cochilie care nu s-a deschis in timpul fierberii sa o aruncati! Scoicile sunt foarte pretentioase si va rog sa nu riscati!

Intr-o alta oala caliti 4 catei de usturoi, cu ardeiul iute si ceapa. Adaugati rosiile pasate si vinul si lasati-le sa fiarba vreo 10 minute.

Puneti apoi 2-3 polonice din zeama in care au fiert scoicile, adaugati si scoicile si mai lasati sa fiarba vreo 5 minute. Eu la acest pas mai adaug si 2 catei de usturoi zdrobiti.

La final adaugati cu multa generozitati patrunjel proaspat tocat.

Se serveste cu paine prajita la cuptor cu ulei de masline si usturoi.

Enjoy zuppa di cozze!

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Join the Conversation

  1. Foooooarte buna!!! Delicioasa, ca intotdeauna…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Intorduceti codul de siguranta

captcha

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close