Usturoiul copt…este….in-cre-di-bil!
Usturoiul copt își păstrează aroma, însă într-o forma blândă! Este cremos și îl puteți folosi la atât de multe retețe…urmăriți ce mai pun pe blog pentru inspirație.

Să povestim puțin despre usturoi.
Usturoiul era folosit pentru prevenirea diverselor boli, încă din Egiptul antic.
În combinație cu mierea de albine, sau alte produse naturale usturoiul este benefic în prevenirea sau ameliorarea bolilor cardiovasculare, a tulburărilor digestive, sau a pneumopatiilor. Totodată are efect antimicrobian și antihelmintic și este benefic și în cazul colestorului.
Și cel mai important, dă un gust super mișto mâncării.
Usturoiul copt nu mai are tăria și mirosul usturoiului crud. Prepararea lui este foarte simplă.
Ingrediente:
- căpățâni mari de usturoi
- ulei de măsline
- 30-50g unt
- rozmarin
- sare/piper
Tăiați ca un capac partea sus a usturoiului și puneți-l într-un vas de yena, cu gura în jos. Adăugați ulei de măsline, unt, rozmarin, sare și piper. Acoperiți vasul cu folie la aluminiu și ține-l în cuptorul încins la 180 C timp de 50-60 de minute. Atunci când s-a copt este foarte moale.

Puteti folosi usturoiul copt la fripturi, camembert topit, măduvă, pate de casă.. sau îl puteți mânca ca atare pe pâine prăjită.
Enjoy!



