
Simplu.
De vara. De final de vara. De-nceput de toamna.
Unul dintre antrenori m-a certat ca nu am mai postat nimic de cateva zile. Si-a luat rolul in serios. Las’ ca-i bine.
I-am explicat ca nu am inspiratie. Si nici cheful nu este acasa.
Si o postare asa, doar cu reteta, e ca pomul fara frunze.
Sau ca un film fara actori. Si fara subtitrare. Si fara voce.
Sau ca o mare fara plaja.
Sau ca o supa de rosii fara parmezan.
Ingrediente:
- 1 kg rosii
- 2 cepe mici sau o ceapa mare
- 2 morcovi
- 3 catei de usturoi
- ulei de masline
- fulgi de chili (optional)
- busuioc
- sare, piper
- parmezan
- smanatana lichida
Imi place sa fac supa asta cu rosii proaspete. Mai intai pun rosiile la fiert, pana ce coaja se desprinde de ele (folosesc rosii decojite).
Intr-o oala, puneti la calit ceapa pana ce devine translucida. Adaugati morcovul ras si usturoiul. Caliti-le putin si apoi turnati 200 ml apa sa fiarba putin legumele. Apoi aruncati rosiile decojite. In oala.
Lasati supa sa fiarba vreo 20 de minute. Daca mai este nevoie puteti suplimenta cu apa.
Sa nu uitati de sare, piper si putin busuioc proaspat. Pasati totul.
Lasati supa sa se linisteasca putin si puneti in ea smantana lichida (100 ml, 200 ml, dupa gust).
Inainte de servire radeti in farfurie, sau bol, parmezan. Sa fiti generosi.
O puteti manca ca atare sau cu crutoane. Si cu fulgi de chili

….sau ca o zi din aia plictisitoare in care te plimbi dintr-o camera in alta, cu un colt al gurii ridicat, dandu-ti palme peste picioare, pocnind din degete, oftand si zicand intr-una „bai! n-am niciun chef. As vrea sa fac ceva, dar nu stiu ce…”
Poti gati. Si dupa aia poti sta cu ochii-n monitor gandindu-te …”ce pana mea sa scriu?!”
Scarpinatul in cap este obligatoriu.
Enjoy!




Am putea face ceva sa-ti regasesti inspiratia?? Si sa-ti revina cheful??? Just name it .. 🙂
&3%@&#%@&%…poti??
Doar atat??? Pice of cake.. Ma ocup
.. un orizont de timp, ceva? Sa stiu cata rabdare sa stochez…
Toate la timpul lor…
:))))
Arata demential 🙂 Am sa o incerc cat de curand.
Multumesc, Cris! Te pup
Din asta clar vreau si eu sa gust data viitoare !
Deal! Dar ce-ar fi sa o prepari? te pot supraveghea daca vrei
Nu asta am vrut sa spun :(. E clar, nu sint inteleasa deloc pe blogul asta :((((
:))))…daca ti-o aduc eu aburinda si cu parmezanul in curs de topire atunci cu siguranta vei fi inteleasa,nu?