- Nu-i asa ca ciuperca ni se pare o chestie superficiala?! O chestie de umplutura?!
- Nu-i asa ca gastronomia pare sa functioneze fara ciuperca?!
- Ca natura pare sa functioneze fara o banala ciuperca?!
Nu-i asa ca avem impresia ca putem functiona fara visuri?!
Putem. Dar nu traim.
- Pana si o ciuperca devine spectaculoasa cu un stop de tarie si o aroma puternica.
- Ingrediente Bruschete cu galbiori flambati cu Cointreau si brie:
- 3 linguri de unt
- 2 cepe mici (de preferat salote)
- 500 g galbiori
- 2 catei de usturoi pisat
- 1 linguri Cointreau (sau brandy)
- bacheta feliata, sau paine
- branza brie
- patrunjel proaspat
Incinge cuptorul la 180°C
Pune ciupercile in tigaie si tine-le pe foc pana ce se elimina apa. Soteaza-le apoi in unt, adauga lichiorul/brandy si lasa-le pana ce se elimina si restul de apa.
- Asezoneaza cu sare si piper la final.
Taie felii de paine, pune pe ele bucatele de branza brie (mie imi place sa ung feliile de paine si cu putin unt), pune galbiori si da la cuptor vreo 5-7 minnute.
Inainte de servire pune peste bruschete niste patrunjel proaspat.
Specialistii apreciaza ca o scadere drastica a ciupercilor in natura ar putea avea printre efecte secundare instalarea foametei.
Incepe si mie sa-mi fie foame. De visuri implinite, impartasite si impartite.
Enjoy!
Pozele sunt proprietatea Light Good Food - daca vrei sa folosesti vreo poza, o poti face doar cu mentionarea sursei!
Sursa reteta: Herbivoracious