Am primit destul de des intrebarea : „cum iti gasesti retetele?”.
Sa va explic…
Ori am ceva tintit..si caut ‘nspe retete….. De obicei termin prin a le combina.
Ori am un ingredient pe care vreau sa-l folosesc si citesc tot ‘nspe retete pana gasesc una care ma gadila pe retina.
Exista si varianta kamikaze – combin eu de capul meu. Ce poate sa se-ntample mai rau decat sa raman nemancata?
Macar ma-ncadrez la „micii inventatori”. Sau la „cercetasi”. Cu insigna „nemancat”.
In situatia de fata, aveam carnea. Avem un plan cu ea, dar m-am gandit sa mai caut putin…ca nu stii de unde sare mielul…
Si asa am ajuns pe foodwhishes.com si am gasit reteta de fata. Am ajustat-o putin, asa cum se cade, si a iesit deliciul de fata.
Ingrediente:
- 500 g miel
- 1/2 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 200 ml suc de rosii
- 2 linguri otet balsamic
- rozmarin
- menta proaspata
- ulei de masline
- 1/2 lingurita de miere
- fulgi de chili
Asezonati bine carnea de miel, taiata cubulete, cu sare si piper. Folositi o tigaie sau o cratita care poate fi bagata in cuptor.
Prajiti carnea la foc tare vreo 3 minute in uleiul de masline incins. Scoateti bucatile de miel si adaugati ceapa. Reduceti focul.
Ceapa o gatiti pana ce devine translucida. Nu trebuie gatita complet. Puneti peste ceapa usturoiul si mai gatiti 30 de secunde.
Turnati in cratita sucul de rodie (gasiti la cutie) si otetul balsamic. Daca aveti otet balsamic mai gros este perfect.
Adaugati rozmarinul si menta. Apoi fulgii de chili. Lasati pe foc pana ce sosul se reduce la jumatate.
Puneti carnea peste sos si amestecati putin.
Bagati cratita cu capacul din dotare in cuptorul preincalzit la 175º C si lasati-o acolo pentru o ora. Sau pana ce carnea este facuta (furculita trebuie sa intre foarte usor in carne).
Dupa ce s-a copt bine totul, puneti din nou cratita de aragaz, scoateti carnea si mai lasati sosul pe foc pentru vreo 5 minute. In cele 5 minute puteti sa adunati grasimea din sos cu o lingura.
Puneti mierea in sos. Nu este obligatoriu – depinde de gust. La fel procedati si cu sarea si piperul.
Eu l-am servit cu cartofi . La final decorati cu seminte de rodii, menta tocata si daca vreti, ii puteti adauga si seminte de dovleac.
Merita sa repet tot procesul de mai sus. De cateva ori. E prea bun!

Un’ te duci tu mielule?
Sa fac o baie in suc de rodie, domnule!
Enjoy!





Si cand te gandesti ca am fost la cercetasi dar niciodata nu am ramas nemancat …..
Ce tare – „cel mai tanar fan”! :)). Multumesc!
Imi ploua in gura efectiv …
:)..promit sa repet isprava. Tu vino cu mielu’….dupa ce imi revine inspiratia :p