…parem ca suntem fragili ca niste andive. Si simtim ca nu mai avem putere sa navigam. Desi, apele-s doar imaginare.
Nu trebuie decat sa respiram si sa ne uitam in jos. Vezi, suntem pe pamant. Aici nu-s sirene si nici alte inchipuiri.
Iar noi nu suntem simple andive, ci suntem plini..de lucruri bune, frici si alte inchipuiri. Trebuie doa sa iubim si sa ne iubim.
Si apoi sa continuam sa navigam…

Ingrediente andive umplute:
- 4 frunze de andive
- 180 gr carne tocata de vita
- 1 ou (galbenus)
- 1 ou intreg
- 2 linguri de faina
- 300 gr de cartofi
- 50 gr morcov
- cateva fire de patrunjel
- 300 gr rosii decojite
- o lingura paste de tomate
- ½ frunza de dafin
- o rosie proaspata taiata cuburi (de preferat sa o si decojiti)
- 5 catei de usturoi (2 catei pentru amestecul de carne si 3 catei pentru sos)
- un praf de scortisoara
- un praf de nucsoara
- un praf de curcuma
- piper si sare dupa gust
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 1/2 ceapa
- 1 pahar de apa
Morcovul, cartoful si ceapa le razi prin razatoarea mare, le scurgi bine, apoi le pui peste carnea tocata.
Adaugi peste carne un galbenus de ou, 2 catei de usturoi tocati, curcuma, nucsoara, scortisoara, sare si piper dupa gust si amesteca-le foarte bine.
Umple o fruna de andiva cu amestecul de carne si apoi pune o alta frunza deasupra ca intr-un sandwich. Nu trebuie sa fii delicat.

Bate oul ramas bine. Pregatesti o farfurie cu faina.
Andiva umpluta o dai prin faina, dupa aceea prin ou si apoi o pui la prajit intr-o tigaie cu ulei incins pana ce capata culoarea aurie. O scoti pe un servet de hartie pentru a elimina excesul de ulei de pe andiva.
Intr-o oala pune uleiul de masline, cei 3 catei de usturoi ramasi. Adauga apoi pasta de tomate si rosiile proaspete (rase sau tocate marunt), roșiile decojite taiate, piper negru boabe, foi de dafin si 300 ml de apa. Dupa ce incepe sa fiarba, adauga andivele umplute si se lasa totul la foc mic pentru 25- 35 minute.

Vezi ca-s si rechini p-acolo. Dar tu esti aliat cu delfinii.
Multumesc, Daniel, pentru provocare!
Enjoy!
Sursa: Chef Joseph Hadad, Cooking with Joseph



