Vreti un desert rapid? Cu muulta ciocolata? Care sa fie „fancy”? ….
Nu?…atunci cautati alt desert pe blog :D.
Desertul de fata este de inspiratie Gordon Ramsay. Cu foarte mici modificari, normal :).
Pentru preparare aveti nevoie de vreo jumatate de ora, maxim. Rezultatul este spectaculos.
Cred ca se potriveste melodiei „Un actor grabit” – Laura Stoica (pentru cine nu stie despre ce este vorba – am lansat o provocare cu ceva timp in urma)…da…se potriveste.
De ce? pentru ca intr-adevar acest desert isi spune replica si dispare rapid. Cam prea rapid :))
Si trebuie sa asociem ideea de dragoste cu un desert, ca doar nu o asociem cu o pastrama :). Pentru ca in melodie este vorba despre o dragoste mare…..neimpartasita, ce-i drept… Cu desertul de fata insa, totul este impartasit :)) – final fericit – atentie la hiperglicemie :))
Pentru mousse ciocolata neagra:
– 150 g ciocolata neagra
– 2 galbenusuri
– 60 g zahar
– 3 linguri cafea rece
– 140 ml smantana lichida
– 4 linguri lapte
Pentru baza de ciocolata alba:
– 100 g ciocolata alba
– 2 linguri smantana lichida
– 4 biscuiti Oreo (fara crema) sau 2-3 pricomigdale
Capsuni si zahar pudra pentru decor.
Topiti ciocolata neagra la bain-marie – puneti deoparte.
Tot la bain-marie puneti galbenusurile, zaharul si cafeaua si amestecati pana isi schimba consistenta. Apoi turnati compozitia peste ciocolata neagra topita.
140 g de smantana lichida o amestecati cu laptele si puneti amestecul in 2 etape in ciocolata neagra. Ciocolata neagra va deveni lucioasa – cam ca la ganache.
Topiti ciocolata alba in 2 linguri de smantana lichida la bain-marie – nu o lasati prea mult..ciocolata alba are alte proprietati fata de cea neagra. Lasati-o sa se raceasca putin. Adaugati si biscuitii pisati.
Si apoi distrati-va cu aranjarea. Eu am folosit pahar de Cosmopolitan (cosmoooooo 😀 – n-am mai baut de mult..hmm..) si pahare de sampanie.
Capsuni – ciocolata – pahar de sampanie…
„Vad cum stai, te framanti..” – ma gandeam eu cand priveam paharul…Nu mi-a lipsit curajul de pune punct suferintei mele, si a paharului care statea stingher in fata mea :D.
E foarte bun! si delicat! ca pentru o zi de primavara in care mi-am facut timp sa observ copacii infloriti…si ce minunati sunt! I just love spring!
Enjoy!