Kormos (salam de biscuiti in stil grecesc) – Stop, Look, Listen (To Your Heart) – Diana Ross & Marvin Gaye

852

Pare ca suntem stapani pe noi, pe deciziile noastre… Ca inaintarea in varsta vine la pachet cu lectii invatate, cu decizii mai putin smucite, si cu o asezare mai blanda in universul asta ce nu-l intelegem.

Ca stim ce-i cu sufletul nostru, ce are nevoie si cum sa-l protejam.

In realitate insa, pentru multi dintre noi, sufletul este fragil ca un biscuite. Si biscuitele pare compact, ferm, cu forme regulate. Si, in functie de gust, este considerat si bun.

Insa, biscuitele, odata scapat pe jos, se sparge. In una, doua, mai multe bucati. Chiar si asa, pare ca poate fi recuperat. Si servit pe bucatele.

Cateodata, insa, biscuitele poate fi sfaramant de nu mai intelegi nimic din el. De ai senzatia ca s-a pierdut de tot. Ca orice ai face, nu mai poate fi consumat, folosit si parca nici macar numit biscuite. Bucatelele sunt atat de mici de nu se mai potrivesc in nicio forma, in nicio combinatie. Si ce s-a transformat in praf… ramane praf.

Insa, desi privim cu nonsalanta biscuitele, desi ne amintim de fragilitatea lui doar atunci cand se sfarama, desi il lasam sa stea in medii complet nepotrivite, ba prea uscate, ba prea umede, ba in locuri pline de molii, are super potential in combinatiile potrivite. Trebuie doar sa nu-l uiti pe un raft, sa nu-l arunci cand se sfarama si sa nu obosesti sa-i cauti reteta potrivita . Sa il transformi si sa te bucuri in continuare de gust.

Ingrediente Kormos (salam de biscuiti in stil grecesc):

  • 600 g biscutii
  • 400 g lapte condensat
  • 500 g unt
  • 100 g zahar pudra daca folosesti lapte neindulcit. Altfel, recomand fara zahar.
  • 2 linguri generoase cacao
  • extract vanilie

Sfarama biscuitii cu mainile, nici prea mult, nici prea putin.

Amesteca untul la temperatura camerei cu cacaoa, apoi pune zaharul pudra si mixeaza.

Adauga laptele condensat si incorporeaza-l bine.

Pune crema peste biscuiti si amesteca.

Toarna pe o folie alimentara tooata compozitia si ruleaza ca un salam. Lasa la frigider pana se intareste.

O sa vezi ca este putin diferit gustul – are ceva note de caramel.

Si vezi?! Orice biscuite sfaramant isi gaseste locul.

Enjoy!

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Intorduceti codul de siguranta

captcha

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close