Plăcintă cu iaurt – Ochii, Satoshi

697

Ochii.

Poarta prin care credem ca ajungem la sufetul lor. A celor pe care-i cautam sa ne valideze, sa ne confirme, sa ne vada.

Sa ne iubeasca.

Perechea in care sa ne recunoastem.

De cate ori am avut senzatia ca privind adanc, in ochi, vom ajunge la om… Ca ochii ar fi singurii care ne-ar ajuta sa vedem adevaruri. De cate ori ne-am amagit cu vorbele transmise prin ochi?!

De cate ori am pus in ochii lor, in mod voit , viata?! Pentru a gasi un adapost pentru viata din ochii nostri?!

Uitam ca in spatele ochilor sta omul. Cu micimea si maretia sa…Cu filtrele lui.

Si ca fara om, ochii nu spun in esenta nimic.

Nu cred ca ochii mai tradeaza. Filtrele i-au ucis. Atat de multe filtre incat a devenit dificil sa mai vezi sufletul.

Ochii au devenit ca o placinta cu multe foi. Simpla. Avem senzata ca stim ce-i dincolo de foi. Insa nu prea mai putem anticipa gustul. Sufletul.

Si nici timp nu mai dam pentru a trece prin fiecare foaie…

Ingrediente plăcintă cu iaurt:

  • foi de plăcintă
  • 500 grame de iaurt
  • 200 grame de fructe confiate sau stafide
  • 5 ouă (separați albușul de gășbenuș)
  • unt topit
  • zahăr vanilat
  • zahăr după gust
  • extract de vanilie
  • zahăr pudră

Bate albușurile spumă, apoi adaugă zahărul, și continuă să mixezi până obții un amestec omogen ca de bezea.
Gălbenușurile le mixezi separat cu câteva linguri de zahăr și cu extractul de vanilie. Poți pune și niște coajă de lămâie, dacă vrei.

Peste gălbenușurile spumă se adaugă iaurtul și se amestecă totul foarte bine
Se toarnă în compoziția de mai sus și albușurile și se amestecă ca la crema pentru tiramisu
Se tapează tava cu o foaie de copt, iar apoi se pun 4 foi de plăcintă unse cu unt
Se toarnă câteva linguri din compoziție și se întinde bine cu ajutorul unei spatule
Deasupra se pot presăra fructe confiate sau stafide.

Se adaugă alte foi de plăcintă peste și se repetă indicațiile de la mai sus până la obținerea dimensiunii dorite
Ultimul strat poate fi de foi de plăcinte sau chiar de fructe confiate
Desertul trebuie să stea la cuptor pentru circa 45 de minute, la o temperatură de aproximativ 170 grade
Pont: cuptorul trebuie să fie încins în prealabil!

Plăcinta cu iaurt este gata atunci când a crescut și este puțin rumenă deasupra
Se lasă la odihnit desertul și apoi se presară deasupra zahăr pudră, după gust.

De-ar putea ochii sa tipe sufletul omului ce-i poarta, ar fi o veritabila moneda de schimb intre suflete.

Enjoy!

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Intorduceti codul de siguranta

captcha

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close