Am mai spus și în alt context că, pentru mine, cea mai sexy ținută pentru o femeie, este camașa lui. Și atât. Camașă albă. Dacă adăugăm și o pereche de stiletto roșii, deja mergem în alt film. Deloc de lepădat și ăla.
Mi se pare că tocmai masculinitatea cămășii scoate în evidentă feminitatea ei. Evident, sunt mulți alți factori pe lângă, dar acum discutăm doar de ținută. Sau facem o metaforă din camașă 🙂 .
Pe lângă confortul cămășii în sine, faptul că îi poți purta liniștită camașa, chiar și la micul dejun, creează fix zona aia de siguranță. Faptul că îți oferă, fără opreliști, acces la spațiul lui, iarăși creează siguranță. De ambele părți.
Și dacă își lasă camașa la tine, atunci nu poți decât să pregătești un somon în foietaj până se întoarce. Îmbrăcată în camașa lui, firește. Să îl simți aproape și pe piele, nu numai în gânduri, până la revedere.
Ingrediente somon în foietaj:
- 1 pachet aluat foietaj
- 1 lămâie
- două bucăți somon proaspăt filetat
- spanac proaspăt (baby spinach)
- 1 ceapă
- ardei gras roșu tocat
- 2 linguri de vin alb
- 1 lingură unt
- 1 lingură ulei de măsline
- 4 linguri crema de brânză (eu am folosit Philadelphia)
- 2 ouă
- sare/piper
Pentru sos: (opțional, puteți merge pe variantă simplă să puneți puțin suc de lămâie și niste capere, dacă aveți)
- 1 lingura suc de lămâie
- 50 g unt
- 200 ml vin alb
- câteva capere murate
- praz tăiat fin
- 1 lingură ulei de măsline
- 1/2 linguriță amidon
- 1 linguriță apă
Încingeți cuptorul la 200 C.
Puneți la foc mediu o cratiță și topiți untul, apoi adăugați vinul alb, ceapa tăiață cubulețe și ardeiul roșu. Gătiti până ce ceapa devine translucidă, apoi adăugați spanacul și amestecați până când spanacul este moale. Sare și piper după gust. Luați de pe foc și lăsați să se răcească.
Peste fileurile de somon puneți zeama de la o lămâie și adăugați sare și piper.
Puneți o tigaie la foc mediu cu 1 lingură de ulei de măsline. Așezați somonul în tigaie, cu partea cu pielea în jos, și acoperiți cu un capac. Gatiti timp de 4-5 minute până când somonul este ferm, dar nu este complet gătit. (depinde și de grosimea somonului). Scoateți somonul și lăsați-l la răcit. Îndepărtați cu grijă pielea de pe somon.
Rulați aluatul și tăiați-l astfel încât să puteți pune în centru fiecare bucată de somon și să îl și puteți îmbrăca complet în aluat.
În mijlocul aluatului puneți puțin din spanacul gătit, cât dimensiunea somonului, deasupra puneți bucata de somon, și peste somon puneți crema de brânză. Deasupra brânzei mai puneți puțin spanac.
Ungeți cu cele două ouă bătute marginile aluatului și îndoiti-l astfel încât să acoperiți complet somonul. Sigilați prin apăsare pe margini. Dacă aveți exces de foietaj, în puteți tăia cu un cuțit.
Transferați cu grijă foietajul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introduceți în cuptor pentru aproximativ 12-15 minute până când aluatul pufos devine maro auriu. Scoateți din cuptor.
Pentru sos, puneți într-o tigaie la foc mic 1 lingură de ulei de măsline și sotati prazul până se înmoaie și devine auriu. Dați focul la mediu / mare și adăugați vinul alb. Tăiați untul în bucăți mici și adăugați-l la sos. Untul trebuie topit până când amestecul începe să fiarbă. Adăugați sucul de lămâie și caperele și amestecați. Într-un castron mic separat, adăugați lingurița de amidon și 1 linguriță de apă și amestecați cu o furculiță până când se încorporează complet. Se toarnă suspensia de amidon în sos și se amestecă. Odată ce sosul se îngroașă, închideți focul. Puneți sosul peste somon înainte de servire. Sau, cum am mai spus, dacă nu vreți să faceți sos, puneți niște zeamă de lămâie și/sau capere.
Merge de minune un vin alb sec sau un rose. Și conversațiile lungi iarăși sunt potrivite la așa o cină.
Și să vă pierdeți rândul orelor târzii în noapte ca doi nebuni cu fantezii și să vă luați de mână și să vă aparțineți. Vorba cântecului 🙂 .
Enjoy!