L-am privit în ochi ultima oară. M-a privit în ochi ultima oară.
Am știut, la fiecare privit în ochi de „ultimă oară”, că va mai urma un alt „ultima oară”.
Așa cum am știut, la fiecare privit în ochi de „ultimă oară”, că va fi ultimul.
Am știut când ultima oară a însemnat ceva, și am știut când ultima oară a fost sec.
Am o „ultima oară” acoperită cu mult regret și am o „ultima oară” acoperită cu un etern „de ce?”.
Am o „ultima oară” spus de prea multe ori. De atât de multe ori încât nu-mi mai amintesc gustul.
Și am o „ultima oară” dintr-un singur strat. Cu prea puțină cremă.
După fiecare „ultima oară” s-au așternut nostalgii sau furii nesfârșite, neputințe sau visuri împlinite.
Momentan am găsit echilibrul perfect pentru cremșnit. Cu mai multe straturi – și după un ultim strat am riscat din nou, cu încă puțină cremă….
Rețetă cremșnit cu pastă de fistic:
- aluat foietaj
- 200g lapte
- 1/2 pastaie de vanilie sau extract de vanilie
- 2 galbenusuri
- 14 g amidon
- 40 g zahăr
- pastă de fistic
Aluatul de foietaj îl puneți la copt, taiat in patrățele.
Crema de vanilie – Laptele cu pastaia de vanilie se țin pe foc, până ajunge laptele la punctul de fierbere.
Într-un bol, amestecați zahărul cu gălbenușul. Adăugați amidonul.
Când laptele atinge punctul de fierbere, turnați jumătate din el peste gălbenușurile bătute si amestecați. Toată compozitia rezultatî se transferă în cratița cu laptele rămas și se mai ține pe foc mic timp de 3-5 minute, amestecând continuu, până se îngroașa.
Lasati crema să se raceasca. Acoperiți-o cu o folie alimentară ca să nu facă crustă. Odată răcită, amestecați-o din nou pentru o textura mai cremoasă și adăugați vreo 3-4 linguri de pastă de fistic (o gasiți gata preparată – atenție, pastă, nu cremă!). Puteți pune și mai puțină pastă de fistic – cum vă place.
Fărâmițați aluatul în mâini și îl montați astfel: un strat de aluat fărâmițat, un strat de cremă, apoi iar aluat, iar cremă. Terminați cu un ultim strat de aluat. Sau nu…
Enjoy!