Ar fi simplu să putem scoate dorul asemeni unui gălbenuș. Și să-l lăsăm să oxideze și să se usuce în bătaia vântului.
Ar fi simplu să desfacem inima în bucăți și să o curățăm sub un jet de apă. Să o curățăm bine pe toate părțile să scăpăm de amintiri, de senzații, de iubire.
Ar fi simplu, dar așa nu am mai fi.
Așa că, nu. Nu putem să scoatem dorul. Putem doar să îl amestecăm cu rațiunea, cu fricile, cu neputință, și să punem totul la loc, așa amestecat, și să mergem mai departe.
Ingrediente ouă umplute:
- 6 ouă
- 1/2 cutie mică de pate
- 2 linguri maioneză
- 2 linguri iaurt grecesc sau smântână
- condimente (eu am pus și asmațui sau hatmațuchi, cum i se mai spune)
- sare, piper
Fierbi ouăle 10 minute să fii sigur că sunt tari. Le decojești, le tai în jumatate și pui gălbenușurile într-un castron.
Pisezi gălbenușurile cu o furculița și apoi pui restul ingredientelor. Și amesteci până se amestecă bine.
Dacă te ține, poți pune mai multă maioneză, poți renunța la smântână sau poți înlocui smântâna cu un iaurt grecesc. Adică să te păcălești nițel la calorii.
Poți umple jumatățile de albuș cu pasta rezultată cu lingura, sau, dacă vrei „să-i dai față” , poți să te folosești de un posh.
Ca să fiu mai cu moț, am pus deasupra puțină dulceață de ardei uite și ghimbir.
Enjoy!
De unde procuri hasmatuchi , moldoveanco ?
De la Vaslui :p